Ще бъде ли успешен вотът на недоверие – за пръв

...
Ще бъде ли успешен вотът на недоверие – за пръв
Коментари Харесай

Преброяване на дивите депутати

Ще бъде ли сполучлив вотът на съмнение – за пръв път? Всички погледи са вперени в тези шестима митични народни представители, които Кирил Петков се надява да не поддържат опозицията. Или най-малко да не дойдат на работа в този ден или да отскочат до кафенето по време на сюблимния миг.

Вчера се организираха дебатите, а гласуването се чака да е през днешния ден по здрач – когато под прозорците на Народното събрание отново ще има две прояви – една в поддръжка на кабинета и една срещу.

Както е известно, с цел да мине вотът, то той би трябвало да е подсилен от 121 депутати. Публичните поръчки на ГЕРБ (вносител на вота), Движение за права и свободи, „ ИТН “ и „ Възраждане “ са, че ще гласоподават със „ за “. Те дружно разполагат със 125 гласа, откакто от партията на Станислав (Слави) Трифонов се отделиха шестима.

Има ли още толкоз народни представители, склонни да удължат живота на това държавно управление, през днешния ден повече от всеки различен ден от миналата седмица, е мотив за голям брой кулоарни спекулации.

Още през уикенда към този момент отделили се от Има Такъв Народ депутати описаха, че даже и от партията на Костадин Костадинов имало техни сътрудници, подготвени да не поддържат вота. И по този начин стартира „ преброяването “, при което бе завъртяно името на младата депутатка от Велико Търново Цвета Гуланова, както и това на вярната съратничка и чест обект на внимание в обществените мрежи – Елена Гунчева. Гунчева е в болничен и ще се появи ли през днешния ден – към този момент е незнайно. Пред Клуб Z Гуланова бе сбита:

" Ще гласоподавам с парламентарната си група. "

Неизвестно е и дали изчезналият от известно време насам, в това число и за дебата през вчерашния ден Делян Пеевски ще се яви на работа – с цел да поддържа партията си Движение за права и свободи.

Парламентарната група на Има Такъв Народ към този момент напуснаха Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов и Кирил Симеонов. Председателят на ПГ Тошко Йорданов разгласи, че останалите 19 народни представители остават единни. Но пък през вчерашния ден заран подметна, че трима депутати от групата са получавали sms-и за поддръжка на кабинета безусловно до преди старта на дебата. И по този начин коридорите завъртяха имената на нови вероятни отцепници - бургаската депутатка Златомира Мострова и доктор Ивайло Христов. Двамата не бяха открити за коментар, само че от групировката им импровизирано обявиха, че не чакат изненади от тях.

На процедура с цел да не мине вотът, са нужни 5 гласа " срещу ", " въздържал се " или просто 5-ма отсъстващи депутати.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР