Ще бъде използван кран, за да вдигне 50-футовото дърво от

...
Ще бъде използван кран, за да вдигне 50-футовото дърво от
Коментари Харесай

Sycamore Gap: Хората са призовани да стоят настрана, тъй като започва работата по премахването на историческо дърво

Ще бъде употребен кран, с цел да вдигне 50-футовото дърво от деликатната римска стена, преди да бъде изнесено от региона и сложено на безвредно място предпазване в поверителен уебсайт.

Хората са призовани да стоят надалеч от региона, до момента в който се прави интервенцията.

Андрю Поад, общоприет управител на уеб страницата за Националния концерн, сподели трябваше да бъде изместен в този момент, с цел да направи мястото безвредно за посетителите и да резервира стената на Адриан. Историческа Англия по-рано сподели, че е претърпяла вреди, когато дървото падна върху него.

„ Проучихме всяка опция за пренасяне на дървото и макар че не е допустимо да го вдигнем едновременно, защото дървото е многостъблено с огромна корона, ние се стремихме да запазим ствола на допустимо най-големи сектори, с цел да ни даде еластичност по отношение на това какво ще стане дървото в бъдеще “, сподели той.

„ Ние сме насърчавайки хората да стоят надалеч от обекта, до момента в който се правят тези комплицирани и сложни интервенции. "

Пънът, който може да генерира нови издънки, ще бъде непокътнат на място и сега е зад защитна преграда.

Бяха събрани семена, които съгласно Националния концерн могат да бъдат употребявани за развъждане на нови фиданки.

Прочетете повече в Sky News:
„ Климатичната рецесия ще промени усета на бирата “
„ Човечеството може да загуби половината от бъдещите медикаменти “

Много фотографираният и рисуван уединен явор, едно от най-известните дървета в света и емблема на Североизточна Англия, е основан в потопете се в пейзажа на Нортъмбърланд.

Ще има социална консултация за това какво ще се случи по-нататък на мястото, което е оповестено от ЮНЕСКО и е разгласен за античен монумент.

Полицията на Нортумбрия арестува момче на възраст 16 и мъж на към 60 години след отсичането на дървото преди две седмици. Те са освободени под гаранция в очакване на спомагателни следствия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР