Ще бъдат унищожени 39 000 кокошки носачки заради птичия грип

...
Ще бъдат унищожени 39 000 кокошки носачки заради птичия грип
Коментари Харесай

Унищожават 39 хил. кокошки носачки заради птичия грип в Крив...

Ще бъдат унищожени 39 000 кокошки носачки поради птичия грип в село Криво поле. Евтаназирането по човечен метод в двата наранени птицевъдни обекта ще стартира на 2 януари. Това стана ясно след незабавно съвещание на Областната епизоотична комисия в Хасково.

Според изнесените данни на ългарската организация по сигурност на храните (БАБХ), 1200 птици към този момент са умряли.

Вече имало утвърдена площадка за загробването на кокошките, за която множеството от процедурите по позволения от разнообразни инстанции били минали. Тя е край хасковското село Жълти бряг.

В процедурата по унищожаването евентуално ще бъдат включени и мобилни инсинератори, Щели да бъдат проследени и партидите яйца, които са напуснали стопанството към комерсиалната мрежа, въпреки и по уверенията на БАБХ потреблението на артикули от инфектирани пернати не съставлява опасност за човешкото здраве.

Както към този момент писахме по-рано през днешния ден, избрана е 3-километрова защитна зона, в която попадат 3 села от община Хасково, и 10-километрова следена зона с 9 села от община Хасково, 2 от община Харманли и 8 села от община Стамболово.

В същото село преди осем месеца още веднъж имаше случай с Инфлуенца А.

Свързани вести Извънредно! Птичи грип удари две ферми в Криво поле Мор: Птичи грип във плантация с 40 000 кокошки край Хасково
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР