Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на

...
Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на
Коментари Харесай

Държавата опрощава наемите на Слънчев бряг

Ще бъдат напълно опростени наемите до края на годината на обекти в Слънчев бряг, които не са отворени за туристи. Предстои да създадем разбор кои ще са те, като това ще важи за обекти, които са под егидата на " Слънчев бряг "  АД. Решението беше мъчно, само че го взехме, защото страната влиза в ситуацията на сектора. Това съобщи в Слънчев бряг вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, представена от БГНЕС. Тя бе безапелационна, че най-големият ни курортен комплекс е напълно квалифициран да поеме туристите, които се чакат идващите месеци.

" 2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме ", разгласи още тя и акцентира, че секторът е най-засегнат от covid-кризата. В момента в морския курорт почиват германци, нидерландци и чехи.

С 50% ще се понижи и таксата за паркиране в курорта. Създадена е специфична апликация за чужденци, която е в тяхна помощ. Чрез нея незабавно може да се заплати паркирането в синята зона, като в този момент цената е 50 цента на час, уточни вицепремиерът.

" Местата за настаняване са резервирани за месец август на цялостен потенциал. Очакваме през септември и двудневни, и тридневни визити, а август - едноседмични пакети. За септември има доста еднодневни резервации, както и седмични, и уикенд пакети. Разчитаме българите да посетят повече места за настаняване в страната си, да видят нашите културно-исторически забележителности. Подготвяме взаимно с Асоциацията на екскурзоводите самодейност за малко познатите места у нас, която ще разпространяваме в онлайн пространството ", заяви още министър Николова.

Тя сподели още, че се създава и екшън проект, който ще очертае подготовка за идния зимен сезон. Ще се сътвори профилиран съвет към министерството, в който ще бъдат включени специалисти и представители на бизнеса. В него ще бъдат готови спешни оферти за новия зимен сезон и превъзмогване на следствията от Covid-19. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР