Ще бъда кратък. Не че няма какво да съобщим, но

...
Ще бъда кратък. Не че няма какво да съобщим, но
Коментари Харесай

Доц. Кунчев изброи първи добри резултати от строгите мерки НА ЖИВО

Ще бъда къс. Не че няма какво да съобщим, само че позитивните промени са толкоз в начална фаза и толкоз нежни, че не смеем да се зарадваме. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Той съобщи, че има първи признаци. България слезе с едно място надолу по заболяемост и към този момент сме от 11-то на 12-то място.

14-дневната заболяемост пък отдавна насам е паднала под 600 и сега е 591 на 100 000. За жал обаче 14-дневната смъртност към момента е висока и към момента сме преди всичко.

"Платото към този момент има леко придвижване надолу. Много е рано да се вършат заключения, уверен съм, че приложените ограничения ще дадат резултати ", увери доцент Кунчев.

"Появи се и първата област, която излезе от алената зона - това е Кърджали. Разликите по области в България обаче са обилни и в Габрово има 11 пъти по-голяма заболяемост в сравнение с в Кърджали ", сподели още той.

"Още няма отражение на броя приети в болница, само че това е развой, на който му трябват повече дни, тъй че чакаме положителни вести и там ", добави доцент Кунчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР