OSU, WSU искат от съда да попречи на заминаващите училища Pac-12 да застанат на пътя на конференцията за възстановяване

...
Щатът Орегон и щатът Вашингтон в петък подадоха жалба в
Коментари Харесай

Щатът Орегон и щатът Вашингтон в петък подадоха жалба в съда на щата Вашингтон срещу Pac-12 и комисар Джордж Клявкоф, търсейки за да попречи на напускащите училища членове да предприемат каквито и да било действия, които биха могли да попречат на усилията на тихоокеанските северозападни училища да възстановят конференцията.

Жалбата за нарушаване на правилника е подадена в окръг Уитман и изисква временна ограничителна заповед това би попречило на напускащите членове на борда на директорите на Pac-12 да предприемат каквито и да е действия по отношение на статута или управлението на конференцията, според съобщение за новини от щата Орегон и щата Вашингтон.

Pac-12 в момента има 12 членове, но 10 от тях напускат следващата година: Южна Калифорния, UCLA, Вашингтон и Орегон напускат Голямата десетка; Станфорд и Кал заминават за ACC; и Аризона, Щат Аризона, Колорадо и Юта напускат Големите 12. Всяко училище цитира желанието за повече финансова стабилност в изоставянето на „Конференцията на шампионите“ и оставянето само на Щатите Орегон и Щатите Вашингтон.

Двете училища, които искат декларативно решение от съда, казаха, че Kliavkoff наскоро е помолил всички членове на борда да се срещнат в сряда, за да гласуват „подход за управление напред“.

Щат Орегон и щат Вашингтон спорят че обявявайки намерението си да напуснат, другите 10 училища са загубили правото си на глас по въпросите на конференцията.

„Ние дължим на нашите студенти-спортисти, треньори и фенове да направим всичко по силите си, за да защитим конференцията Pac-12 и проучете всички бъдещи варианти", каза президентът на щата Вашингтон Кърк Шулц. „WSU и OSU работят в крачка, за да идентифицират най-добрия път напред. Бъдещето на Pac-12 трябва да се определи от останалите членове, а не от тези, които напускат.”

___

Следвайте Ралф Д. Русо на https://twitter.com/ralphDrussoAP и слушайте на http://www.appodcasts.com< /p>

___

AP колежански футбол: https://apnews.com/hub/college-football и https://apnews.com/hub/ap-top-25-college- football-poll

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР