Щампионът Лудогорец победи с минималното 1:0 у дома белгийския Андерлехт

...
Щампионът Лудогорец победи с минималното 1:0 у дома белгийския Андерлехт
Коментари Харесай

Лудогорец взе крехък аванс срещу Андерлехт - Футбол

Щампионът Лудогорец победи с минималното 1:0 вкъщи белгийския Андерлехт в първа среща от 1/16-финалите в шампионата Лигата на конференциите.

Двубоят стартира мощно за българския първенец и още в деветата минута Игор Тиаго откри резултата. Футболист номер 1 на страната за 2022 година Кирил Десподов центрира и Тиаго с глава не остави шансове за вратаря Барт Вербруген.

Превъзходството на " зелените " продължи и три минути по-късно Бърнард Текпетей стреля неопределено, макар че имаше късмет и да подаде за непокрития Десподов.

След тъкмо половин час игра Андерс Дрейер шутира неопределено, а в 38-ата минута Текпетей опитва да изненада стража на гостите Барт Вербурген, само че опитът му не откри задачата.

Само минута по-късно Ислам Слимани при добавка не можа да изравни резултата. В спомагателното време на първата част гредата оказа помощ на домакините да не позволен попадение, откакто Андерс Дрейер стреля в страничния дирек.

След почивката Лудогорец одобри играта в своята половина, като не съумя да сътвори съвсем нищо забавно в нахлуване. Разградчани се бранеха ловко и не допускаха съществено напрежение пред Серджо Падт.

В 85-ата минута влезлият като запаса Бенито Раман остана самичък против вратаря, само че Серджо Падт избави удара му по земя, до момента в който Десподов пропиля най-сериозната обстановка за гол в интерес на домакините.

Това беше дебютен мач за Лудогорец в Лигата на конференциите, както и първи дуел в евротурнирите против противник от Белгия.

Срещата-реванш сред двата тима ще се организира в Брюксел след една седмица.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР