Шотландското първенство се превърна в поредното на Стария континент, което

...
Шотландското първенство се превърна в поредното на Стария континент, което
Коментари Харесай

Прекратиха сезона и в Шотландия, "Селтик" с девета поредна титла

Шотландското състезание се трансформира в следващото на Стария континент, което приключва футболния сезон 2019/20. По образеца на Белгия, Нидерландия и Франция, локалната федерация постави точка на акцията и пресметна крайното класиране на база междинните точки на мач.

Така " Селтик " стана първенец за рекорден девети следващ път. Нещо, което евентуално щеше да се случи и при доиграване, защото 8 кръга преди края " детелините " имаха 13 точки задатък пред безконечния си противник " Рейнджърс ", въпреки и той да бе с мач по-малко.

Our 9, is your 9. We dedicate this league title to you

Celtic Football Club - #9INAROW CHAMPIONS!#StayHomeStaySafe
— Celtic Football Club (from) (@CelticFC) May 18, 2020

Деветият следващ успех за " Селтик " в действителност е подравнен връх, тъй като към този момент е постиган два пъти в историята - от " детелините " сред 1966 и 1974 година и от другия глазгоуски гранд - " Рейнджърс " в интервала 1989-1997 година

Днешното решение обаче може да провокира скандал поради единствения изпадащ - " Хартс ". Столичани бяха на дъното на таблицата, само че единствено на 4 точки от предпоследния " Хамилтън Академикъл ". " Сърцата " имаха всички шансове за оцеляване и в този момент могат да потърсят правата си в съда.

Надеждите им са свързани с възможното увеличение на броя на елитните тимове от 12 до 14, което е било обсъждано на днешната среща за бъдещето на сезона и на шотландския футбол. Подобна агресия би разрешила на " Хартс " да резервира елитния си статут, а с изключение на " Дънди Юнайтед ", промоция за Висшата лига да завоюва и " Инвърнес ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР