Шотландската национална партия поиска от британския премиер Борис Джонсън да

...
Шотландската национална партия поиска от британския премиер Борис Джонсън да
Коментари Харесай

Шотландия иска компенсации от Лондон за Брекзит

Шотландската национална партия изиска от английския министър председател Борис Джонсън да заплати милиарди паунда обезщетение на Шотландия за възходящите разноски след, съобщи " Гардиън ".
 Сделката за Брекзит – следва още път
Сделката за Брекзит – следва още път

Трябва да се преодолеят още няколко трудности...

Припомняме, че партията от дълго време се бори за самостоятелност на Шотландия и упорства за втори референдум.

Брекзит пък ускори още повече тези настроения

Консерваторите на Джонсън би трябвало да се извинят на шотландския бизнес и да изплатят обезщетение на Шотландия за дълготрайните вреди, които нанасят на стопанската система ни - струвайки ни милиарди изгубена търговия и напредък, сподели Иън Блекфорд, водач на националистите в английския парламент.

Блекфорд разгласи Брекзит за непотребен акт на стопански вандализъм, нанесен срещу волята на Шотландия.

На референдума за Брекзит през 2016 година Шотландия гласоподава с 62 % " за оставане в Европейски Съюз " против 38 за " бракоразвод " , до момента в който Англия като цяло гласоподава 52-48 " за " овакантяване.
 Брекзит завърши, дефинитивно и след 4 години драма
Брекзит завърши, дефинитивно и след 4 години драма

На 31 декември в 23,00 часа по Гринуич преходният интервал изтече

Припомняме, че отишлата си 2020 година е невиждана в историята на Европейския съюз. За първи път страна членка публично напуща Общността. Присъединила се към Европейската икономическа общественост (предшественик на ЕС) през 1973 година, Англия се отдели от евроинтеграционните процеси и потегля по собствен път

Напускането на Европейски Съюз и провеждането на договаряния за договаряне на съглашение за бъдещите връзки бяха измежду главните интернационалните тематики през изминаващата година.
 Барние: Брекзит ще обезкуражи овакантяване на Европейски Съюз
Барние: Брекзит ще обезкуражи овакантяване на Европейски Съюз

" Има същински разлики сред страна членка и трета страна ", а в случай че Британия нарушава съглашения я чакат наказания

На 31 декември в 23,00 часа по Гринуич преходният интервал изтече и Англия публично приключи участието си в единния пазар и митническия съюз, което дефинитивно поставя завършек на траялата повече от 4 година драма към " развода " сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР