Шон Кутюрие, Шейн Гостисбер, Клод Жиру и Дейл Уийс вкараха

...
Шон Кутюрие, Шейн Гостисбер, Клод Жиру и Дейл Уийс вкараха
Коментари Харесай

Филаделфия отнесе Флорида у дома, лидерите в НХЛ също с победи

Шон Кутюрие, Шейн Гостисбер, Клод Жиру и Дейл Уийс вкараха голове през втората третина за победа на Филаделфия с 5:1 против Флорида в мач от Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). С това Летящите се приближиха на точка от Питсбърг в Столичната дивизия, където водачи с по една пред първенците не престават да бъдат Кълъмбъс и Ню Джърси, които завоюваха мачовете си от постоянния сезон във вторник вечер.

Уейн Симъндс "открадна шоуто " след четвъртия гол в интерес на Филаделфия, откакто първо събори със яростен удар центъра на Пантерите - Майкъл Хейли, а по-късно размаха ръце към публиката да бъде още и още по-шумна. Той въпреки всичко се отдръпна в съблекалнята за 5-минутно наказване, само че никой не съжаляваше, откакто почитателите го поздравяваха по пътя.

Филаделфия вкара цели четири през втората третина, а особено голът на Клод Жиру беше впечатляващ. Той падна при числено предимство, като секунди по-рано шайбата беше в полето на Летящите, само че беше открадната след удар сред вратаря Михал Нойвирт и нападател на Пантерите. Броени секунди по-късно тя към този момент беше в мрежата на гостите след светкавична контра. Самият Нойвирт приключи с 40 спасявания.

Флорида върна един гол посредством Джейми Макгин в последната третина, само че Валтери Филпула се разписа 1:36 минути преди края непосредствено от булата при празна мрежа на гостите. Това беше втора победа от два мача на Филаделфия вкъщи, откакто в предния Летящите разгромиха с 8:2 различен дивизионен противник - Вашингтон. Столичаните пък изгубиха още веднъж във вторник вечер, откакто Конър Браун се разписа в последната третина, а Фредрик Андерсен спря 30 удара на вратата на Торонто за крайното 2:0.

Филаделфия е единствено на точка от Питсбърг, откакто първенците завоюваха с 5:4 след продължение против опашкаря в Столичната дивизия - Ню Йорк Рейнджърс. Сидни Кросби изравни по-малко от минута преди края на постоянното време, а Евгени Малкин вкара победния гол 58 секунди след началото на спомагателната част. Патрик Хорнквист, Фил Кесел и някогашният "рейнджър " Карл Хагелин също се разписаха за Пингвините, а тимът от Ню Йорк остана на дъното в дивизията с една победа и четири следващи загуби.

Начело на Столичната дивизия остана тимът на Кълъмбъс, който победи с 5:2 домакина си във вторник вечер Уинипег. Кам Аткинсън, Ник Фолино, Джак Джонсън, Лукас Седлак и Зак Веренски вкараха по един гол за гостите, а вратарят Йонас Корписало избави 26 удара.

Кълъмбъс е с актив от 10 точки, колкото обаче има и тимът на НюДжърси, който победи с 5:4 Тампа Бей. Кайл Палмиери вкара единствения гол при осъществяването на дузпи, а Дрю Стафорд наниза две шайби в постоянното време и Дяволите усъвършенстваха салдото си в постоянния сезон до 5-1-0. Палмиери и Брайън Гибънс се разписаха и през първата третина, а Кори Шнайдер избави 33 удара за успеха./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР