Шокиращ случай в Пловдив. 7-годишно дете, което се нуждае от

...
Шокиращ случай в Пловдив. 7-годишно дете, което се нуждае от
Коментари Харесай

Родители изоставиха тежко болното си дете

Шокиращ случай в Пловдив. 7-годишно дете, което се нуждае от незабавна трансплантация, е изоставено от родителите си в болничното заведение. Майката обяснила, че се отхвърля от детето, защото лекарите разкрили, че то страда от тежко сърдечно заболяване и животът му сега е в заплаха. Социалните управляващи към този момент са сезирани за случая и се пробват да беседват с родителите. Момиченцето е изоставено от родителите си преди 3 седмици.„ Здравословното положение на детето е тежко, само че устойчиво. Познаваме го от август предходната година и го лекуваме с терапия за сърдечна непълнота. При него се появиха и неврологични проблеми. За момента момиченцето е с хронична сърдечна недостатъчност”, сподели доктор Любов Чочкова. Тя добави, че трансплантацията е доста мъчно осъществима поради неналичието на донори в България.
„ Знаем за решението й да изостави детето си от към месец. Майката изпитва компликации да обезпечава честите хоспитализации. Обяснението й е, че има други деца и би трябвало да се грижи за тях”, сподели още началникът на Клиниката по педиатрия - Пловдив проф. Иван Иванов.
По думите на директорa на дирекция "Социално подкрепяне " – Пловдив Надя Танева към този момент са извършени диалози със фамилията. „ Пред нас майката заявява, че желае детето да бъде настанено в център с непрекъсната здравна грижа. Тя съобщи, че ще посещава детето. Засега не е подписала декларация, че се отхвърля изцяло от детето. Първо, тя, би трябвало да се стабилизира прочувствено. Колеги работят с нея, с цел да може да вземе съответно решение”, разяснява Надя Танева. Tя съобщи, че с детето ще работи психолог и добави, че евентуално ще се търси приемно семейство за момиченцето. „ Грижата за детето е характерна.Трябва да намерим приемно семейство, което в действителност е способно да се грижи за него. За момента няма уместно. За нас е най-важно детето да е живо и здраво”, сподели още Надя Танева.
За детето сега грижа поставят доброволци. „ Всъщност семейство има 4 деца. Полагаме грижи за тях от месец август. Купихме уреди, храна. Водили сме детето по лечебни заведения. Момиченцето постоянно пита за майка си и по кое време тя ще дойде”, описа доброволецът Емилия Христозова от фондация "Българска памет ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР