Шок е най-мекото определение на състоянието, в което Барселона остави

...
Шок е най-мекото определение на състоянието, в което Барселона остави
Коментари Харесай

В Испания сринаха Барса: Най-големият срам в историята!

Шок е най-мекото определение на положението, в което Барселона остави испанските медии след конфузното си елиминиране на полуфиналите в Шампионската лига. Преди седмица каталунците победиха Ливърпул с 3:0 на "Камп Ноу " и се очакваше просто да подпечатат триумфа си в реванша на "Анфийлд ".

Вместо това те изгубиха с 0:4, а най-после изглеждаха тъпо. И това отприщи и отрицателната реакция в най-големите вестници на Пиренеите, които въобще не икономисаха рецензиите си към наставника Ернесто Валверде и звездите му.

"Най-големият позор в цялата история на Барселона ", е заглавието на вестник "Спорт ", който постоянно е следял от близко събитията в испанския първенец. А другото заглавие по тематиката е: "Рим не беше просто случайност: Исторически разгром за Барселона в Англия ", като се напомня миналогодишното отпадане на тима от конкуренцията против Рома.

Тогава развръзката беше сходна. Каталунците унищожиха италианския си противник с 4:1 на "Камп Ноу ", след което отидоха изплашени в Рим и отнесоха тежко проваляне с 0:3, което постави завършек на фантазиите им в Шампионската лига на 1/4-финалите. Сега сюжетът се повтори на предпоследното ходило.

"Нов тежък разгром за Барса и довиждане на Шампионската лига ", е спестовното заглавие на "Мундо Депортиво ", само че вътре не се пестят рецензии за играчите, които са избрани като "страхливи ". Изданието също напомня ужаса от Рим преди година, само че съгласно него в този момент е надалеч по-тежко.

Мадридските медии, които в никакъв случай не са имали положително отношение към Барселона, също не пестят тежки думи и избрания. "Хекатомба за Барселона ", написа вестник "Марка ", а в разбора си за дуела отбелязва: "Исторически неуспех, който би трябвало да докара до исторически последствия ".

Изданието също по този начин злорадства, че Лео Меси още веднъж не е бил на равнище във значим мач, като отбелязва, че единствено половината от пасовете му са били точни. В същото време, каталунските издания означават, че аржентинецът е бил единственият, който най-малко се е опитвал да промени статуквото, до момента в който съотборниците му са се покрили от боязън по терена. Така че в Испания правят оценка легендата на Барса със смесени усеща.

Вестник "Ас " пък отбелязва: "Това беше като филм на ужасите ", в материала си, в който проучва дуела. А самият мач е разказан като "Най-голямата покруса за Барселона ", като би трябвало да се означи, че оценките на изданието са по-умерени от мадридските им сътрудници от "Марка ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР