Шофьорските курсове най-вероятно ще поскъпнат с поне 300 лева, заради

...
Шофьорските курсове най-вероятно ще поскъпнат с поне 300 лева, заради
Коментари Харесай

Много лоша новина за всички бъдещи шофьори

Шофьорските курсове най-вероятно ще нарастнат с най-малко 300 лв., поради готвените нови условия в наредби на Автомобилна администрация, заяви "България он Ер ".
Автоинструктори са подготвени на митинг и желаят оставката на "Автомобилна администрация ", поради липса на подготвеност и затрудняване работата на образователните центрове.

Иван взема решение да се запише на дълго премислян курс за "C " категория. За момента няма проекти да работи като водач на тежкотоварен автомобил.

"С претрупан камион би било много по-реално самото образование, защото всеки, който стартира такава работа и се качи на камион няма да обикаля празен. След като всичко нараства, обикновено е и на шофьорските курсове да се вдигне цената. Колко – не мога да кажа ", сподели курсистът.

От 1 октомври от Автомобилна администрация припомнят, че ще стартират инспекции дали тежкотоварните коли по време на изпитите, са натоварени. Изискването е общата маса на автомобила да е повече от 10 000 кг.

"Характерът на тези транспортни средства в последна сметка е да транспортират товари и е правилно към обучаемите да ги приближим към действителните условия, в които те по-късно ще отидат да работят. Защото разликата в ръководството на един празен автомобил и на един в натоварено положение е много забележителна ", изясни притежателят на автошкола Христо Христов.

А доста автоинструктори се готвят да излязат идната седмица на митинг, защото не са съгласни с някои условия.

"Ние не участваме в такива протестни дейности, тъй като ние сме за правилно отношение към обучаемите и към страната. Нека тая нормативна база в случай че се извършва, ще повдигнем имиджа на специалността и качеството на образованието. Според мен претенциите са неоснователни ", изясни Христов.

Въпросното условие за осъществяване на изпити с претрупан камион е от разпоредба номер 38 от април месец 2004 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР