Шофьорите след определена възраст трябва да се подлагат на тестове

...
Шофьорите след определена възраст трябва да се подлагат на тестове
Коментари Харесай

Предлагат тестове по-възрастните шофьори

Шофьорите след избрана възраст би трябвало да се подлагат на проби за зрение, експедитивност на реакциите и време за прекъсване, с цел да бъде възобновено свидетелството им за ръководство, защото с придвижване на годините уменията понижават, съобщи за Дарик инструкторът по безвредно и майсторско шофиране Васил Жеков. Той посочи обаче, че в България освен върху възрастните, а върху всички водачи би трябвало да има надзор. Особено рисков е манталитетът и самочувствието, че притежаваш отлични шофьорски умения, а те не се получават с приемането на брошура, добави той.
 
Допълнителни проби за водачи над избрана възраст се вършат в други страни, като една от тях са Съединените щати, уточни Васил Жеков.
 
„ Наистина с възрастта уменията понижават, тъй че аз съм безспорна за това да се подложат водачите след избрана възраст на някакви проби, с цел да може да им се продължи правото за шофиране. Доколкото аз знам, защото съм живял в Съединени американски щати, едно от нещата, които вършат там, е наблюдават им зрението. Минават на очен доктор, с цел да се откри дали зрението им е на равнище, също по този начин реакциите. Това са двата най-елементарни теста, които могат да се вършат от експерти. Времето за прекъсване също е доста значимо “, уточни Жеков.
 
В България по-сериозен надзор би трябвало да има освен върху възрастните, а върху всички водачи, добави той.
 
По думите му рискови са и младите водачи, които одеве са получили удостоверение за ръководство и считат, че за тях няма граници. Един от най-големите врагове е самочувствието, че си съвършен водач, сподели още Васил Жеков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР