Шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската
Коментари Харесай

Опасност от срутища и свлачище по пътищата в планините

Шофьорите, на които им следва пътешестване през дефилетата и републиканската пътна мрежа в планинските региони, да карат деликатно и с нараснало внимание , оповестява АПИ.

На доста места поради преовлажняване на почвата от падналите дъждове има заплаха от срутища и срутване на земна маса . Във всички регионални пътни ръководства има дежурни аврийни екипи, които да възстановят проходимостта на пътищата в оптимално къс период.

В област Смолян пътната конюнктура последователно се възстановява. Предприемат се дейности за подсилване на свличането по третокласния път при Смилян , където придвижването сега е в една лента.

Разчиства се и пътя при село Момчиловци . От през вчерашния ден следобяд заради зародило свлачище е лимитирано придвижването по път III-8631 Момчиловци - Лъки. Обходният маршрут е през Момчиловци - Соколовци - проход " Рожен " - Лъки и назад.

Поради сриване на скални маси в една лента е придвижването по път II-86 Бачково - Нареченски бани .

Временно придвижването по третокласния път ІІІ-358 Тетевен - Ябланица , в региона на Гложене, е лимитирано заради срутване на земни маси и камъни. Обходният маршрут е през Тетевен, кв. " Полатен " - Голям Извор - Ябланица и назад.

Пътуването по път III-3009 Правец - Етрополе е в една лента заради срутване на земна маса и наводнение на пътното платно.

Шофьорите би трябвало да карат с нараснало внимание и по път II-82 София - Самоков поради срутване на земна маса и свиване на една от лентите за придвижване.

 Смолян се възвръща от дъждовете Обновена
Смолян се възвръща от дъждовете

Очаква се бедственото състояние да бъде анулирано

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура на републиканската мрежа от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР