Шофьорите казват, че возят безплатно приятелиСреднощна акция е имало в

...
Шофьорите казват, че возят безплатно приятелиСреднощна акция е имало в
Коментари Харесай

Акция в Кърджали срещу нелегалните маршрутки към Европа

Шофьорите споделят, че возят гратис другари
Среднощна акция е имало в Кърджали против незаконните превозвачи към чужбина, оповестява NOVA телевизия. Инспекторите на Национална агенция за приходите са ревизирали микробуси, тръгващи от града към Белгия, Холандия и Германия. Те са превозвали незаконно пасажери.

Само за час – сред 04:00 и 05:00 ч. тази заран, са потеглили 5 микробуса. Цената за услугата била до 120 евро. Плащало се при идването.

Микробусите не тръгвали от формалната гара, а от близка бензиностанция. Според неофициална информация незаконният транспорт се правил всяка сряда и събота. Повечето от пасажерите предпочитали да пътуват по този начин, тъй като им излиза по-евтино.

Шофьор твърди, че пътувал всяка седмица, само че не возел против възнаграждение, а правел услуга на другари.

„ Действително се откри, че тук се прави нерегламентиран транспорт към Западна Европа. Национална агенция за приходите стартира инспекции на 172 лица, за които имаме информация, че постоянно напущат страната. Вероятно притежателите на микробусите са притежатели на автобусен парк. Ще бъде направена и инспекция, която да откри дали приходите им подхождат на това, което имат ”, сподели пред NOVA основният специалист в Национална агенция за приходите Божана Илиева.

Данъчните са съставили протоколи./triune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР