Шофьорът от зрелищната катастрофа в Лом, която на косъм се

...
Шофьорът от зрелищната катастрофа в Лом, която на косъм се
Коментари Харесай

Шофьорът от ужасяващата катастрофа в Лом бил пиян и без книжка

Шофьорът от зрелищната злополука в Лом, която на косъм се размина без жертви, е бил пийнал и недееспособен, оповестява Нова телевизия.
Припомняме, че видео от пътния случай, който е станал в края на септември, се завъртя през вчерашния ден в обществените мрежи, а за него заяви единствено организация BulNews.



Катастрофата е станала на една от основните улици в крайдунавския град. Един от първите, които изтичват да оказват помощ, е Васил Василев.
„ Чухме страшни звуци и пищене. Когато пристигнах насам автомобилът беше влезнал в някогашната ни сладкарница, върху оградата. В него имаше двама младежи и едно детенце, което беше съвсем в краката на пасажера “, изяснява мъжът.
Васил изважда детето от колата и по-късно оказва помощ на другите двама. Полицията открива, че зад кормилото е бил 23-годишен мъж, без брошура и с 1.31 промила алкохол в кръвта.
„ Да, миришеше. Имаше алкохол. Важното е, че няма смъртен случай и би трябвало да се вземе поука от такива случаи”, моли Василев.
Хората описват, че единствено минути преди случая пред магазина е имало група деца.
„ В учебното заведение се събират, с цел да играят футбол и идват, с цел да си купят водичка, сладки неща и е чист шанс, че не е имало деца”, добави мъжът.
Според живеещите на ломската улица „ Софийска “ пътните произшествия там са много чести.
„ Тук е писта, просто е нещо ужасно. Съпругата ми, изключително заран, не смее да излезе. Непрекъснат поток е от ТИР-ове”, сподели Георги Господинов.
„ Тук се лети, като автомагистрала е, очакваше се. Сутрин като тръгнем за работа, на учебно заведение, е ужасно. Опитвахме се няколко пъти с институциите, само че никой не реагира”, разясни Василев.
В момента ограничаването за придвижване по улицата в сектора е 50 км/ч. От Агенция „ Пътна инфраструктура” са декларирали, че може да се понижи още, само че това би трябвало да бъде поискано от Община Лом. След това комисия може да направи оглед и да вземе решение.
От общината обаче са изпратили позиция, че ул. „ Софийска” е част от републикански път и той e благосъстоятелност на Пътната организация. Според тях по този път към момента има незавършен сектор, както и недостатъци по асфалтовата настилка. Готови са да предизвикват основаването на комисия, която да направи оглед на сектора и вземе решения за съответни дейности.
Докато двете институции си трансферират въпроса, локалните хора споделят, че живеят в боязън и желаят незабавно обезопасяване. А водачът, предизвикал злополуката, към момента не е наказан, тъй като се чакат експертизи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР