Шофьорът на Юнион Ивкони, който предизвика катастрофата катастрофата на автобуса

...
Шофьорът на Юнион Ивкони, който предизвика катастрофата катастрофата на автобуса
Коментари Харесай

Юнион Ивкони потвърди, че един и същ шофьор е карал два курса в един ден

Шофьорът на " Юнион Ивкони ", който провокира злополуката катастрофата на рейса София - Слънчев бряг на автомагистрала Тракия в понеделник вечерта, в действителност е карал и сутринта по противоположното направление.

Това призна шефът на компанията Георги Атанасов на конференция, на която показа резултатите от вътрешната инспекция на компанията след случая.

Пътничка от злощастния рейс разгласи същото незабавно след злополуката, само че досега от компанията транспортьор нямаше удостоверение.

" Заключението от направената вътрешна инспекция във компанията е че макар изрядната документи, проверяващият екип има известни подозрения за самоволна замяна на двамата водачи в част от утринния курс ", изясни Атанасов.

Той сподели още, че всички констатации от вътрешното следствие ще бъдат предадени на следствените органи.

Управителят на " Юнион Ивкони " призна, че компанията, както и всичките си съперници, изпитва дефицит на водачи. Графиците на работа обаче се правели прецизно по разпоредбите. 

„ Освен 4 милиона превозени пасажери годишно наш приоритет са и работещите във компанията над 1 000 души – водачи, диспечери, касиери, механици, специалисти, мениджъри на разнообразни звена. Ние би трябвало да се погрижим и за тези хора и фамилиите им, тъй като те ежедневно обезпечават сигурността на пътуващите в България и чужбина посредством автобусен превоз пасажери “, съобщи още Атанасов,
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР