Шофьорът е трябвало да разбие прозореца, за да излезе Шофьор

...
Шофьорът е трябвало да разбие прозореца, за да излезе Шофьор
Коментари Харесай

Tesla изгоря по време на движение

Шофьорът е трябвало да разбие прозореца, с цел да излезе

Шофьор на Tesla от Ванкувър (Канада) за малко не изгоря, откакто неговият Model Y се възпламени на кръстовище в града, заяви.

Джамал Джута описа пред Driving.са, по какъв начин съумял да да се измъкне незасегнат от електрическия кросоувър незасегнат, а видео от случая се появи в YouTube.

„ Просто стопирах на светофара и пусна ляв мигач, след което на таблото се изписа „ Грешка! Грешка! ". Тогава видях пушека и се пробвах да отворя вратата. Цялата електрическа система обаче отхвърли. Вратата не се отвори и се наложи да избия прозореца с крайник “, споделя Джута.

Други водачи на Tesla, попаднали в сходни обстановки, също разказват, че се усещат като капан в транспортното си средство, когато електрическата система откаже. Това е по този начин, тъй като при моделите на Tesla щом зареждането бъде прекратено, бутонът за отваряне на вратата също може да спре да работи.

Експерти напомнят, че електрическите автомобили на Tesla са оборудвани с механично освобождение на вратата, което е прикрито под ръководството на прозореца. За благополучие на Джута, той съумява да се измъкне от горящия електрически автомобил. Ако обаче колата му беше ударена от друго транспортно средство, обстановката евентуално и било много по-сложна.

Във видеото се вижда, че екипът на пожарната идва бързо на мястото на случая, а гасенето на пламъците лишава към 5 минути. Изгорелият Model Y е единствено на 6 месеца, като е изцяло негоден и в този момент застрахователят ще би трябвало да го заплати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР