Шофьор прелетя по пътя Пловдив-Карлово. Полицейска камера го заснела да

...
Шофьор прелетя по пътя Пловдив-Карлово. Полицейска камера го заснела да
Коментари Харесай

Шофьор прелетя със 122 км./ч. по пътя Пловдив-Карлово, а глобата му се размина

Шофьор " прелетя " по пътя Пловдив-Карлово. Полицейска камера го снимала да минава със скорост от 122 км/ч., въпреки че ограничаването на скоростта в сектора сред града под тепетата и село Труд било до 60 км/ч. Така водачът получил санкция в размер на 650 лева Той обаче обжалвал, а магистратите я отменили. 

Причината - в съответния случай, съгласно съда, не е налице неспазване на пътен знак B26 за ограничаване на скоростта от страна на водача на посоченото място на нарушаване, като освен това - осъщественият надзор на разпоредбите за придвижване е бил на радикално друго място от посоченото в електронния фиш, заради което и седналият зад кормилото не е направил вмененото му административно нарушаване.

Според настоящата Наредба, при надзор на въведено с пътен знак ограничаване на скоростта мястото за разполагане на триногата се дефинира по този начин, че устройството да прави премерване след нахлуване на транспортното средство в зоната с ограничаване на скоростта.

Така водачът отървал санкцията, като в същото време съдът разпорежда Министерство на вътрешните работи да му заплати разноските за юрист в размер на 400 лева Решението предстои на обжалване пред Административния съд в Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР