Шофьор отърва глоба от над 1000 лева след грубо нарушаване

...
Шофьор отърва глоба от над 1000 лева след грубо нарушаване
Коментари Харесай

Пълен абсурд: Шофьор, летял с 240 км/ч на АМ Тракия, осъди КАТ

Шофьор отърва санкция от над 1000 лв. след жестоко нарушение на закона за придвижване по пътищата, а съдът наложи на полицията да изплати адвокатските разноски на виновника. Мъжът е управлявал "Мицубиши "-то си с над 240 километра в час на автомагистралата край Пловдив в посока Бургас.
На 108-ия километър патрул със скоростна камера отчел скорост от 102 км/ч над ограничаването. Издаден бил фиш с санкцията - 850 лв.. Впоследствие обаче той бил анулиран и преиздаден с по-висока санкция - 1050 лв.. Това обаче се оказало неточност от страна на пловдивския КАТ.
Наказателното разпореждане на водача било отнесено до компетенцията на Районен съд под тепетата. Мъжът подал тъжба за анулация на наказването поради незаконност. Актът страдал от липса на подготвеност и имал грешки и неточности.
Отмяната на първичния фиш в последна сметка изиграла неприятна смешка на пловдивската полиция, като се трансформирала в един от претекстовете, поради които магистратите са отменили глобата. Според съда това се явявало съществено нарушаване на правата на санкционирания и го лишава от право на отбрана. Открита била и неправилност при документите на Пътна полиция, акта и попълнените документи за камерата.
Объркана била позицията на камерата с към 300 метра. На електронния фиш е вписано, че нарушаването станало на 108-ия километър от Автомагистрала Тракия, в посока Бургас. В документите на полицейския екип попадала друга локация - 107+600 километър.
Така водачът освен се разминал със глобата, а и осъдил Министерство на вътрешните работи да му покрие разноските за адвокатски услуги в размер на 600 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР