Шофьор на товарен автомобил МАН, който помел каруца при изпреварване

...
Шофьор на товарен автомобил МАН, който помел каруца при изпреварване
Коментари Харесай

Избягал от катастрофа призна вина

Шофьор на товарен автомобил МАН, който помел каруца при изпреварване край Велики Преслав и напуснал мястото, в този момент признава виновността си и е сключил съглашение с прокуратурата. Преди дни магистратите от Районен съд в остарялата столица са одобрили условно наказване от 18 месеца затвор с 3-годишен изпитателен период за Д.Д. /30г./ от Търговище. Шофьорът е лишен и от шофьорска брошура за 10 месеца, излиза наяве от правосъдното определение, което е дефинитивно. Наказаният дължи и 1 161 лева деловодни разходи.

Инцидентът станал на 23 октомври 2019 година следобед, когато при изпреварване и по несъобразителност камионът блъснал каруцата и напуснал мястото на произшествието. Конят умрял, а возеща се жена от шуменското село Стоян Михайловски получила голям брой контузии при рухването - кръвоизлив, три счупени ребра и ключица. Била и в кома, с краткотрайна заплаха за живота.

Виновникът бил арестуван 4 часа след случая и след по-малко от денонощие е пуснат. Сега потърпевшата може да предяви цивилен иск за нанесени неимуществени вреди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР