Шофирането е забавно, но при по-дълги пътувания като отиване на

...
Шофирането е забавно, но при по-дълги пътувания като отиване на
Коментари Харесай

Съвети за релаксиращо пътуване с колата по пътя към почивката

Шофирането е занимателно, само че при по-дълги пътувания като отиване на отмора не би трябвало да се разчита единствено на асистентите за сигурност, а би трябвало да се намерения и за личната отговорност. Дъщерното сдружение на Volkswagen Seat събра препоръки за пътувания на дълги дистанции, които са потребни за сигурността, фитнеса и концентрацията зад кормилото.

Много е значимо да осигурите на тялото задоволително вода по време на натоварващата душeвността активност шофиране. Обезводняването се вижда, наред с други неща, посредством отмалялост и липса на централизация у лидера. Тъй като жаждата към този момент е симптом на недостиг, би трябвало да консумирате към пет до 10 мл на кг телесно тегло на постоянни шпации и за предпочитане два до четири часа преди пътуването.

Независимо от рационалния воден баланс, работата на тялото варира денем. Като цяло способността за централизация е по-ниска във времето директно след събуждането и на мръкване, а рискът от неточности е най-голям. Така че не би трябвало да седите зад кормилото дълго време незабавно след пробуждане или след тежък работен ден.

Можете да извършите нещо положително за нервите си още преди да започнете пътуването си. Особено по непознати направления е разумно да имате подготвени верните пари за платени направления. Плащането с карта не е допустимо на всички места и обстановката да стоиш пред затворена преграда и вероятно да предизвикаш запушване е извънредно неприятна.

Няколко закуски, които ви дават задоволително сила, само че не са прекомерно тежки за стомаха ви, са положителни спътници. Примерите включват мюсли, ядки или ябълка. За спокоен свършек на пътуването може да си коства да потърсите или даже да резервирате уместно място за паркиране, преди да започнете пътуването си, изключително за дестинации в градски центрове или централни градове.

Когато събитията разрешават, всички пасажери се подкрепят, като се редуват в шофирането. Първо, при постоянна промяна на лидера постоянно има отпочинала глава зад кормилото, второ, цялостният стрес за индивида е по-малък. За пътешестване без стрес с най-високи аспекти на сигурност би трябвало да обърнете внимание къде ще седят дребните преди по-дълго пътешестване.

Системата Isofix е голяма стъпка напред за детските столчета. Isofix скобите са наложителни по закон за всички нови коли от 2014 година Благодарение на твърдата връзка с тялото, те подсигуряват, че детските седалки се задържат по-добре в колата. Много транспортни средства обаче нямат съответните Isofix точки нито на предната пътническа седалка, нито на междинната седалка откъм гърба.

За стандартните детски седалки без Isofix междинната седалка откъм гърба нормално също не е оптимална, защото постоянно няма същата широчина като страничните седалки и има подутина, върху която стандартно закрепените седалки могат да се клатят. По-големите деца от 12-годишна възраст, които са по-високи от 1,50 метра, също могат да се возят без детска седалка.

Бебетата и дребните деца до 15 месеца по принцип би трябвало да се возят единствено в столче за бебета в колата. Ако са на предната пътническа седалка се употребяват ребордери, а предната въздушна възглавница за пасажера би трябвало да бъде деактивирана. Ако пристигна най-лошото, тази седнала позиция е най-безопасният вид. Бебе на пътническата седалка обаче може да разсее лидера. Въпреки че не можете да поддържате зрителен контакт с децата на задната седалка тази от страната на пасажера има преимущество.

Голямото разстояние до мястото за почивка или до посещаване на родственици е огромно предизвикателство за търпението на дребните деца. Те постоянно лазят по нервите на родителите, което може да докара до разпръскване и затова съставлява евентуална заплаха. Тук също има смисъл да сте добре готови за умерено пътешестване с подобаващи за възрастта развлекателни материали.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР