Сходството във визиите между Европейския съюз и Асоциацията на държавите

...
Сходството във визиите между Европейския съюз и Асоциацията на държавите
Коментари Харесай

Президентът Радев взе участие в юбилейната среща на върха Европейски съюз - АСЕАН


Сходството във визиите сред Европейския съюз и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия по редица значими световни тематики дава опция да продължим съдействието оттатък търговско-икономическите връзки по значими въпроси като сигурност, битка с климатичните промени, стабилно развиване. Това съобщи пред публицисти президентът, който е в Брюксел за присъединяване в юбилейната среща на върха Европейски съюз- Асоциация на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), оповестяват от пресцентъра на президента.

За пръв път от определяне на връзките межди Европейски Съюз и АСЕАН се организира среща във формат държавни и държавни ръководители на страните от двете организации. Президентът Радев означи, че България поддържа обичайни другарски връзки с страните от АСЕАН.

" Надявам се, че днешната среща ще даде опция за задълбочаване на разговора на най-високо политическо равнище, който беше усложнен от строгите рестрикции по време на пандемията ", добави президентът.

Съпредседатели на срещата на върха през днешния ден в Брюксел са ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в и министър-председателят на Камбоджа Хун Сен, в качеството му на ротационен ръководител на АСЕАН.

Форумът дава опция за потвърждаване на стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и АСЕАН, открито през 2020 година. На срещата на върха държавните и държавни водачи разискват значими въпроси от общ интерес, включително провокации пред сигурността, съгласуваност, търговия, създаване на зелена стопанска система и продоволствената сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР