Шизандра е растение, познато още като китайски лимонник. То е

...
Шизандра е растение, познато още като китайски лимонник. То е
Коментари Харесай

Шизандра в борбата срещу диабет

Шизандра е растение, познато още като китайски лимонник. То е освен билка, само че и прелестно средство за украса. Според китайската медицина е и чудесно средство за битка с преждевременното остаряване, като по този метод удължава живота.

Растението шизандра има забавен тип и прелестен мирис на лимон, който се разнася на всички места към него. За изгодите от това лечебно растение се знае доста. То е ефикасно средство за справяне с редица неразположения.

Едно от главните качества на билката шизандрата е, че се бори интензивно против захарния диабет. Тя възстановява кръвната захар, дружно с кръвното налягане. Освен това подкрепя възобновяване на изгубените чернодробните кафези при преболедуван хепатит.

Приемът на билката, под всякаква форма, потвърдено подкрепя обмяната на веществата. Тя ускорява имунитета и покачва тонуса на организма. Освен това, лечебните ѝ свойства успокояват кашлицата и понижават отделянето на тайни от белите дробове. Растението е уместно за хора, страдащи от астма.

Опитите демонстрират, че шизандра усилва и усилва сърдечните съкращения. По този метод тя подкрепя работата на сърцето при хора, страдащи от разнообразни сърдечно-съдови болести. Освен това усилва тонуса на сърдечния мускул и защищава от появяването на всевъзможни проблеми. Шизандра се влага в редица препарати, защитаващи тъканите на сърцето.

 Сушена Шизандра

Най-много дейни съставки се съдържат в пресните плодчета на растението шизандра. За да предпазите сърцето си, то приемайте по няколко пресни плодове два пъти дневно, до обяд. Също по този начин може да се одобри по половин грам сушени плодове от растението дневно.

Запарка от растението се подготвя от ½ ч.л. счукани плодчета, залети с 500 мл вряща вода. Полученото се прецежда и се изпива за ден.

У нас по-успешно може да се открие настойка или етерично масло от шизандра. От тях се приема по 25 капки, два пъти дневно, още веднъж до обяд.

От семената на билката пък сполучливо се подготвя спиртен извлек. За задачата 50 г плодчета се смилат или счукват, след което се заливат с 250 г алкохол.

Получената примес се оставя за две седмици на мрачно и изсъхнало място. Когато е подготвена, сместа се прецежда и от нея се одобряват по 20-30 капки. Те се разтварят в чаша вода и се одобряват половин час преди хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР