Шишеяд ще похапва“ пластмасови бутилки в Троян, съобщиха от Общината.

...
Шишеяд ще похапва“ пластмасови бутилки в Троян, съобщиха от Общината.
Коментари Харесай

Шишеяд ще „похапва“ пластмасови бутилки в Троян

Шишеяд ще „ похапва “ пластмасови бутилки в Троян, оповестиха от Общината.

Кампанията „ Искам да съм полезен… Рециклирай ме! “ сплотява градове от цялата страна за идеята „ Без Отпадъци ”. Целта на самодейността е да притегли вниманието към потребността от разделно събиране на опаковките по атрактивен метод и да повдигне въпроса за основаване на налични условия за разделно събиране на пластмасови бутилки, за повишение равнищата на преработване и понижаване замърсяването на околната среда.



„ Шишеяд “ е огромна и атрактивна арт-инсталация
за събиране на пластмасови РЕТ бутилки, направена по план „ Партньорство за красива и чиста България “. Голямата бутилка събира 20-25 кг пластмасови бутилки или към 1000 смачкани такива.

С поставения „ Шишеяд “, общинското сдружение „ Хемус запас - Троян и Априлци ” се причислява към акцията на съдружие „ BG Бъди деен “ - „ Искам да съм полезен… Рециклирай ме! “.

В цялата страна, като част от едноименната акция, досега има сложени над 60 такива Шишеяда, ситуирани в 30 разнообразни обитаеми места.
 Община Троян
„ Шишеядът “ е ситуиран в парка до Туристически информативен център. Жителите ще могат да пускат в него единствено PVC шишета, които наложително би трябвало да са компресирани - смачкани.

Целта е оборудването да може да одобри по-голямо количество, което след това да бъде рециклирано. На самата апаратура има особено сложена табела, показваща верния метод, по който би трябвало да се третира бутилката преди да бъде пусната.
 Община Троян
Основната цел е образуване на екологосъобразен метод на живот измежду популацията, повишение на културата, по отношение на ръководството на отпадъците и повишение равнищата на разделно събиране и преработване на отпадъците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР