България има нужда поне от 45-годишно дясно и проевропейско, прозападно

...
България има нужда поне от 45-годишно дясно и проевропейско, прозападно
Коментари Харесай

Румен Христов: България има нужда поне от 45-годишно дясно и проевропейско управление

България има потребност най-малко от 45-годишно дясно и проевропейско, прозападно ръководство, с цел да се върнем в лоното на демократичния свят. Това сподели пред Българска телеграфна агенция в Ловеч ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов, който участва на възпоменателното поклонение в памет на жертвите на комунистическия режим у нас, което се провежда всяка година до концлагера " Слънчев бряг ".
 
" Понякога обединяването става мъчно, само че ние сме членове на огромното европейско семейство - Европейската национална партия (ЕНП). Там сме дружно с най-голямата партия ГЕРБ и най-старата партия Съюз на демократичните сили, само че там също са ДСБ, в този момент Христо Иванов даде поръчка за присъединение към ЕНП, тъй че това е нещо, което ни сплотява, а то е на база на идеология, политики и стратегии, които отстояват десните ", уточни Христов.
 
Той сподели още, че диалозите в посока обединяване на десните политически партии не са спирали. " Това е доста мъчно. Десните съставляват хора индивидуалисти, хора с качества, с отзиви, неведнъж разнообразни, и също така, за жалост, през тези 35 години показахме, че от време на време егото е по-силно от общото. Трябва да го преодолеем това нещо и ще стане рано или късно съгласно мен ", добави водачът на Съюз на демократичните сили.
 
Той отхвърли да разяснява обстановката към договарянията за сформиране на държавно управление. " Докато всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано, тъй че да разясня авансово не е правилно. Има преговорен екип. Много е динамична обстановката и тези хора, които са в преговорния екип, са упълномощени да приказват ", съобщи Христов
 
В Ловеч през днешния ден се състои и среща сред управлението на Съюз на демократичните сили, представители на Съюз на демократичните сили в локалната власт - кметове на общини, кметове на кметства, общински съветници, както и регионални и общински ръководители на сините и депутати.
 
" Поканили сме всички общински съветници от Съюз на демократичните сили – 204 в страната, и десетте наши кмета на общини. Искаме да обменим информация между тях, да се познават нашите общински съветници от другите райони, да чуем техните проблеми, свързани с локалната власт, по какъв метод се извършва бюджетът ", уточни Румен Христов.
По думите му в изискванията на две войни, едната доста покрай България, имаме потребност от непоклатимост, освен в централното ръководство в страната, само че и в локалната власт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР