Шинрин-йоку – лечебната горска баня. Японско упражнения за релаксация и

...
Шинрин-йоку – лечебната горска баня. Японско упражнения за релаксация и
Коментари Харесай

Шинрин-йоку – горски бани за повече тонус: японският начин за релаксация

Шинрин-йоку – лечебната горска баня. Японско извършения за релаксация и подсилване на виталния тонус. Гора вместо вана – от ден на ден хора го практикуват. Как го вършат и за какво? Отговорите идват от Япония.

В актуалното общество стрелките на часовниците се движат все по-бързо. Много хора имат чувството, че се въртят шеметно в някакво колело за хамстер, разкъсвани сред работата и фамилията. Днес, с помощта на модерните информационни техники, доста неща могат да се свършат в този момент, начаса и незабавно. Дори след края на работното време може да ви потърсят по работа и да не ви дадат опция да си починете. А приятелите ви бомбардират с вести посредством Facebook, Туитър и Инстаграм от ранно утро до късна нощ.

Да откриеш бавността

За да не пострадат здравето и благополучието от това непрекъснато напрежение, от ден на ден хора търсят пътища да се провиснал и да изключат. В Япония един от тях води право в гората, където се организира „ къпането “ за почивка – шинрин-йоку. Става дума за непреднамерено потапяне в лоното на природата. За осъзнатост и абсорбиране на тихата горска атмосфера с всички сетива. За разкриване на телесната и мисловната бавност посредством съзнателното другарство с природата. В Япония шинрин-йоку е неотменна част от грижата за здравето. Професор Цин Ли е съумял да потвърди, че престоят в гората оказва помощ за укрепване на имунната система и за намаление на кръвното налягане, кръвната захар и холестерола. Дори усъвършенства съня.

Горската баня не е разходка

За горската баня не е нужно да избирате специфична гора. Ако наоколо няма гора, идете в някой парк, в овощна градина или на друго място измежду природата. Важно е да не бъркате горската баня с елементарна разходка измежду зеленина. Тук става дума за регенериращо и релаксиращо упражнение, което би трябвало да се усвои. Ето за какво за същинската горска баня е належащо авансово образование. Само по този начин човек може фактически да се въодушеви от природата за нови прекарвания. Благодарение същинската горска баня се научаваме още веднъж да разпознаваме и усещаме простотата. Става по-лесно да пускаме и да изпитваме чиста наслада от съществуването. Чрез осъзнатост реализираме контакт освен с природата, само че и със самите себе си.  И в тишината на гората въртележката на мислите стопира, с цел да изживеем тези скъпи мигове.

По-добро качество на живот посредством природата

Опитният „ къпещ се “ не гледа на гората като на източник на потребни запаси, а като на природа сама по себе си, независимо и без да я прави оценка. Доказано е научно, че в тази лишена от оценка среда човек може да възвърне, усъвършенства и опази здравето си. Може да ви наподобява, че горските бани са по-скоро някаква езотерична шашма, в сравнение с метод за регенериране. Това напълно не е по този начин. Те са налични и подобаващи за всеки, който е отворен за тях и търси нови прекарвания измежду природата – без значение от възрастта, специалността и предварителните си познания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР