Шествия провеждат синдикатите в Деня на труда. Орлов мост е

...
Шествия провеждат синдикатите в Деня на труда. Орлов мост е
Коментари Харесай

Протест блокира Орлов мост

Шествия организират синдикатите в Деня на труда. Орлов мост е блокиран. Исканията им са за почтени заплати и обсада в центъра на София.

„ Държавата е най-големият шеф. Днес ние сме дали едно меню от 7-8 неща, от които депутатите да си изберат. Искаме да се преструктурира данъчната система по линия на директните и косвените облагания, с цел да не се натоварва толкоз доста труда. Крайната ни цел е обаче да се компенсира инфлацията “, споделя Любомир Костов от КНСБ.

Днес синдикатите излизат с няколко предложение за това, от кое място да се намерят нужните пари, с цел да се компенсира инфлацията, без това да усили недостига. Исканията си те дефинират като прагматични.

„ Половината от членовете на КНСБ, които са общо към 300 000, са заети в бюджетната сфера. Виждате, че няма по какъв начин хората да удържат фронта при тази инфлация. Много браншове останаха без обезщетения. Нашето предпочитание е най-малко да догоним % на инфлацията, а по-късно да мислим и за растеж на приходите “, изясни и Тодор Капитанов пред бТВ.

Според него все по-често в България се злоупотребява с 8-часовия работен ден. Ето за какво от синдикатите през днешния ден са решили също по този начин да припомнят на страната, че желаят повишение на контрола и отбрана на правата на трудещите се на техните работни места.

В същото време КТ „ Подкрепа “ провежда шествие от столичния площад „ Света Неделя “ до музея „ Земята и хората “, където от 12:30 до 22:00 часа ще се организира концерт „ Рок за труда “. В него ще вземат участие „ Атлас “, „ Хоризонт “, Милена, Васко Кръпката, „ Подуене блус бенд “, „ Медикус “, „ Конкурент “ и други.

От КТ „ Подкрепа “ също упорстват за повишение на приходите във всички браншове и стопански действия. Те обаче желаят още ефикасен, резистентен и обективен енергиен преход в България, 80% покритие с групово трудово договаряне на заетите във всички сектори, приемането на закон, който да подсигурява конституционното право на стачка, както и възстановяване на изискванията на труд у нас.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР