Шествия имаше и в Манчестър, Единбург и други части на

...
Шествия имаше и в Манчестър, Единбург и други части на
Коментари Харесай

Шествия във Великобритания в подкрепа на палестинците, заливат с червена боя БиБиСи

Шествия имаше и в Манчестър, Единбург и други елементи на Обединеното кралство
Хиляди стачкуващи излязоха по улиците на редица английски градове, с цел да изразят поддръжката си за палестинците на фона на безпокойството на интернационалната общественост от обстановката в Израел и Газа, съобщи Българска телеграфна агенция.

Няколко хиляди души се включиха в шествие в Лондон, въпреки по-рано полицията да предизвести, че ще арестува всеки, който показва поддръжка за палестинската ислямистка формация " Хамас ". Над 1000 служители на реда охраняваха шествието в английската столица.

Днешното протестно шествие в Лондон стартира пред постройката на Би Би Си, като първоначално бяха изстреляни сигнални ракети в националните цветове на Палестина. Демонстрантите носеха палестински флагове и плакати и скандираха " свободна Палестина ".

Митинги имаше и в Манчестър, Единбург и други елементи на Обединеното кралство.

В навечерието на демонстрацията постройката на Би Би Си беше залята с алена багра. Полицията към този момент не е свързала случая с съответна група протестиращи, само че през последните дни медията бе подложена на рецензии от високопоставени представители на Консервативната партия и други лица поради публицистичната си позиция да не назовава бойците от " Хамас " терористи.

Междувременно палестинците започнаха всеобщо да напущат северната част на линията Газа поради предизвестието на израелската войска, че следва сухопътна интервенция.

Организация на обединените нации, както и редица правозащитни и други организации показаха мощно безпокойствие от това по какъв начин дейностите на Израел ще се отразят на цивилните. Въздушните офанзиви и обстрелът по анклава не престават и броят на убитите палестинци не стопира да пораства.

Британското държавно управление застана твърдо зад Израел, а някои министри приканиха силите на реда да употребяват " цялата мощ на закона " против лица, които показват поддръжка за " Хамас " или заплашват еврейската общественост във Англия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР