Шестнайсет пътници останаха цяла нощ на гара Стара Загора след

...
Шестнайсет пътници останаха цяла нощ на гара Стара Загора след
Коментари Харесай

Смениха шефовете на БДЖ след нова издънка

Шестнайсет пасажери останаха цяла нощ на гара Стара Загора след забавяне на трен, заяви Радио Стара Загора, представено от БНР.

Един от тях разказа, че влакът Русе-Стара Загора дошъл с половинчасово забавяне, само че влакът за Бургас напуснал  гарата минути преди идването им. Пътниците, в това число дами, деца и задгранични жители, прекарали нощта на гарата и са изпитали лошо отношение от страна на чиновници на БДЖ. Те са имали билети, издадени от автоматичната система за билетоиздаване на БДЖ.

" Отношението на чиновниците на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше доста неприятно към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 кревати, които бяха под всякаква рецензия , и по този начин изкарахме нощта ", сподели Николай Тодоров, един от засегнатите пасажери.

Часове по късно, след намесата на министъра на превоза Георги Гвоздейков, р ъководството на " Холдинг БДЖ " беше заменено. Освободени бяха ръководителят на Съвета на шефовете Владимир Дунчев, изпълнителният шеф инж. Атанас Атанасов и член на Съвета на шефовете Валя Петрова. Новите назначения включват Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова.

Георги Друмев, който досега ръководеше " БДЖ - Товарни транспорти ", ще стане изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ ". Новият ръководител на Съвета на шефовете ще бъде Юлия Варадинова-Милкова.

Освободеното управление ще получи компенсации за неспазен период за предупреждение, както е планувано в техните контракти за ръководство на сдружението.

Промените в управлението са към този момент отразени на уебсайта на " Холдинг БДЖ ". Пътниците, които останали блокирани на гарата, към този момент са се качили на бързия трен за Варна, където им следва още едно прехвърляне в Карнобат.
 Повреда в мрежата спря влаковете от Варна и Мездра за София за към 2 часа
Повреда в мрежата спря влаковете от Варна и Мездра за София за към 2 часа

Движението е възстановено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР