Шестнадесет респираторни вируса циркулират в страната. Обикновено неразположението минава след

...
Шестнадесет респираторни вируса циркулират в страната. Обикновено неразположението минава след
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев пред Lupa: Нападат ни 16 респираторни вируса през лятото

Шестнадесет респираторни вируса циркулират в страната. Обикновено неразположението минава след седмица. 25% от хората боледуват две седмици, а тези, които имат да вземем за пример белодробни проблеми, може и три. Това изясни пред Lupa.bg микробиологът проф. Тодор Кантарджиев.

Той уточни, че при заразяване най-честите признаци са болки в гърлото, кашлица, появяването на ларингит - при възрастните той се получава от вирусна зараза, която трае към седмица. Много оказват помощ инхалациите.

Проф. Кантарджиев предложи да заобикаляме контакти с кихащи и кашлящи хора. В лечебни заведения, чакални, асансьори да се носи маска. Честото миене на ръце също е неотложно.   

" Очакваме респираторните вируси да стартират да отслабват. Това ще се случи с покачването на температурите ", изясни микробиологът. 

Преди месеци коронавирус пандемията си отиде, само че човечеството още лекува последствията от нея,  сподели още проф. доктор Тодор Кантарджиев.

Той акцентира, че 6 месеца след преболедуването хората още имат проблеми със здравето.

  " Едно от последните неща, които станаха ясни, е засягане на нервус вагус. Затова имат усложнения в мисленето, по тази причина би трябвало да потърсят консултация с психиатър. Тези, които имат провали по имунната система, би трябвало да вземат доста съществени ограничения за здравето си ", уточни професорът.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР