Шестнадесет годишната дъщеря на Димитър Екимов сбъдна мечтата си Преди

...
Шестнадесет годишната дъщеря на Димитър Екимов сбъдна мечтата си Преди
Коментари Харесай

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова плаче, докато записва дует с него

Шестнадесет годишната щерка на Димитър Екимов сбъдна фантазията си

Преди броени часове надарената певица пусна нова версия на „ Мой свят ” в You Tube. Във видеото нейните вокали са миксирани с истинското осъществяване на Дими. Младият фотограф и режисьор Дуран Дуран направи немислимото за България, наслагвайки гласовете на Дара и татко й и режисира новия клип, включвайки в него истинското видео на песента, както и неповторимите вокали на Амалия. Оператор на клипа е Борил Петров.

Аранжиментът на осъществяването на Дара е дело на бийт мейкъра на годината Светлин Къслев. Борис Павлов - Бобо е създател на Mix & Master-а. Идеята за самобитния дует е на самата Дара, която взема решение да вдъхне нов живот на една от 500-е обичани песни на България, съгласно класацията на БГ Радио, като я запише в свое осъществяване. Вдъхновението идва с поканата да взе участие като вокалист в Slang By Dara Ekimova, трибют отдаден на групата, основана от татко й Дими. Подобно прибавяне на гласа е познато по света от 1987 година, когато, 22 години след гибелта на Нат Кинг Кол, Натали Кол вдъхва нов живот на безконечната класика „ Unforgettable ”, изпълнена от татко й през 1951. В България дуетно осъществяване от този тип се осъществя за първи път.

„ Първата ми мисъл беше да създадем римейк на истинския клип, сниман от режисьора Васил Стефанов. После се замислих, дали е допустимо да миксираме гласовете по този начин, сякаш  пеем „ Мой свят ” дружно с тати. Докато търсихме местоположения за фотосите, Дуран Дуран ми изпрати демото. Плаках часове наред, бях толкоз разчувствана. Не имах вяра, че е допустимо да сбъдна фантазията си и да пея с тати. Веднага направихме проект за снимането на клипа, а режисьорът даде превъзходната концепция истинското видео на „ Мой свят ” да е декор на моето осъществяване. Нямам самообладание да се качим на сцената на Витоша Лайв клуб на 22-и март, дружно със Светослав Славков - вокалист и китарист, Станислав Петров – Стенли - пианист, Илия Ранков – бас китара, Иван Попов - китара и Николай Николаев - барабани, с цел да осъществим шлагерите на Сленг. ” – споделя Дара по време на фотосите и добавя: „ това ще бъде едно самопризнание за групата, носталгичен римейк на вълнуващата, богата и смислена музика, основана от тати и неговите другари от Сленг! Ще осъществим всички шлагери, измежду които и „ Остани ”, „ Любовта няма край ”, „ Нали ”, „ Луда глава ” и доста други. ”

Премиерата на Slang By Dara Ekimova е на 22-и март, от 23.00 часа във Витоша лайв клуб, в столичния парк хотел Витоша. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР