Шестият пакет европейски санкции срещу Русия заради войната в Украйна

...
Шестият пакет европейски санкции срещу Русия заради войната в Украйна
Коментари Харесай

Генчовска: Шестият пакет евросанкции срещу Русия вероятно ще е факт в края на май



Шестият пакет европейски наказания против Русия поради войната в Украйна е евентуално да стане факт в края на май, когато ще има изключителна среща на европейските водачи в Брюксел. Това съобщи българският министър на външните работи Теодора Генчовска, която взе участие на постоянното месечно съвещание на Съвета " Външни работи " на Европейския съвет в Люксембург и посочи

„ Нормално е към този момент да се върви към едни тежки наказания във връзка с вноса на газ и нефт. Темата е извънредно сензитивна за България. Отново ще се търси решение в границите на обединението, даже и на по-високо равнище. Други наказания по всяка възможност ще бъдат ориентирани към попречване на дезинформацията, която се популяризира от съветските медии. Ще има доста огромни наказания върху съветските медии, както и финансови наказания, както и самостоятелни наказания. Ще бъде уголемен описът с персоналните наказания “.

На Съвета на външните министри от Евросъюза е било доказано, че блока ще продължи да оказва помощ и подпомагане на Украйна във всички сфери, измежду които отбранителни качества, обществена и филантропична помощ и банкет на бежанци.

Била е разисквана и обстановката в Западните Балкани в подтекста на съветската военна експанзия в Украйна и нуждата от засилен ангажимент към сътрудниците в района.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР