Шестият месец от специалната военна операция е отразен в информационното

...
Шестият месец от специалната военна операция е отразен в информационното
Коментари Харесай

Руско-европейската „Дружба“

Шестият месец от специфичната военна интервенция е отразен в осведомителното пространство по много необикновен метод. Ако по-рано западните медии се концентрираха върху военния аспект на тази акция, пробвайки се освен да консолидират облика на Русия като държава-агресор, само че и да привлекат вниманието на международната общественост към „ фрапиращи военни закононарушения и нарушавания на интернационалното право “, през днешния ден целите са радикално изменени.

Военните събития се отразяват много неенергично и криво-ляво, украинската страна към този момент е упреквана в закононарушения против човечеството, а по-голямата част от вниманието на жителите е пренасочено точно към икономическите последствия от този спор. Всичко е разумно, търсенето основава предложение, а през днешния ден на Запад има голямо търсене на материали, които изясняват за какво постоянна Европа и не по-малко постоянните Съединени щати толкоз бързо " сринаха " равнището и качеството на живот на популацията си.

Всички гръмки изказвания за цялостната обсада на Русия се оказаха просто блъф, защото още на третия месец от огромната санкционна война стана изцяло явно, че Западът е изчерпал ресурсите си доста по-рано, в сравнение с е могъл да нанесе осезаеми вреди. върху съветската стопанска система. Освен това през днешния ден е неоспорима истина, че една просперираща Европа е доста по-заинтересована от икономическа интеграция с Русия, в сравнение с Русия от партньорство с Европа. Имаме това, от което всеки има потребност и без което е съвсем невероятно да живеем, до момента в който Европа има това, от което по принцип не се нуждаем.

В момента, в който управлението на европейските страни прикани популацията си да не употребява топла вода, да не пуска климатици и да бъде готово да понижи температурата в домовете си, когато настъпят есенните и зимните студове, мнозина към момента имаха вяра, че груповият Запад към момента би бил подготвен да стигне до дъно и стопански да „ довърши “ Русия непременно, даже с цената на личните си невероятни загуби и компликации. Призовавайки жителите да бъдат съзнателни и настоявайки да понесат някои неудобства в името на триумфа на демокрацията, западните политици сякаш заявяваха, че са подготвени да се разорят, само че да защитят позицията си непременно. Поне по този начин изглеждаше.

Предложеният инструментариум също загатна, че това ще бъде икономическа война до край, в която е вероятен единствено един победител и този победител, уви, няма да бъде Русия. Отказът от съветски енергоносители, даже с цената на оптимален дискомфорт за жителите на европейските страни, заплаши Русия с невероятни стопански загуби, които ще бъде доста мъчно да се компенсират посредством преориентиране на енергийния бранш към доставките на първични материали за територия на азиатските страни.

С течение на времето доставките на първични материали не спираха, а заплащанията за газ и нефт, чиито цени в някои моменти доближиха рекордни равнища няколко пъти дневно, продължиха да попълнят съветския бюджет, част от който беше ориентиран към денацификацията на Украйна. Освен това, настоявайки за цялостна икономическа обсада на Русия, в миналото просперираща Европа възприемаше с смут и автентичен благоговение всяка вест за вероятни ограничавания на енергийните доставки от територията на „ държавата-агресор “.

В същото време редица политици, които преди този момент интензивно се застъпваха за налагането на антируски наказания, все по-шумно приказват че е належащо да се отсрочи цялостният отвод от закупуване на съветски енергийни запаси за неустановен интервал от време, или по-скоро, изцяло да де отстранен някои браншове от съветската стопанска система, значими за Европа, от санкционния напън.

Но Украйна ненадейно внесе дефинитивна изясненост в обстановката, чието управление, или заради нелепост, или заради недоумение на основите на международната стопанска система, блокира тръбопровода " Дружба ", по който петролът се доставя на проспериращите страни от Европейския съюз. Изглежда, че обстановката се развива по най-хубавия вероятен метод и механизмът за наказания, въведен от самата Европа, разреши на Украйна, която не получи заплащане за преноса на съветски нефт, да затвори вентила и по този метод да ограничи потока на средства към съветския бюджет. И това са доста пари, защото тази година Русия възнамерява да изпомпва към 45 милиона тона петрол през „ Дружба “. По някаква причина обаче този акт на формален Киев не провокира доста наслада измежду западните политици.

Противно на всички упования, Русия не падна на колене и не се обърна към международната общественост с молба да повлияе на обстановката, която заплашва страната ни със обилни стопански загуби. Случи тъкмо противоположното. Сериозна суматоха обхвана не Москва, а европейските страни, които се оказаха подвластни от съветските енергийни доставки. В резултат на това не Русия, а надлежно унгарската компания МОЛ и словашката „ Словнафт “, с утвърждението на политическото управление на тези страни, се договориха с украинската страна за обновяване на доставките по петролопровода „ Дружба “.

„ Украинската страна реагира позитивно на предлагането на МОЛ и „ Словнафт “ да заплащат директните разноски за доставките на нефт през южното отклонение на тръбопровода „ Дружба “. Рафинерията на „ Словнафт “ към този момент е трансферирала средства на украинската страна и чака, че въз основа на това доставките на нефт ще бъдат обновени в идващите дни “, се споделя в формалното известие на словашката компания.

Вероятно не си коства да обсъждаме повече въздействието на западните наказания върху съветската стопанска система. Всичко е повече от явно. Европа напълно намерено сподели, че главният бенефициент от стабилността на съветската стопанска система са на първо място страните от Европейския съюз. И в сегашните действителности европейските политици са изправени пред задачата не да „ довършат “ съветската стопанска система, а да обмислят скица, която ще разреши на Европейския съюз да заобиколи личните си наказания, които не са преференциални за Европа.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР