Шестима палестинци бяха убити тази сутрин при нови израелски удари

...
Шестима палестинци бяха убити тази сутрин при нови израелски удари
Коментари Харесай

Шестима палестинци са убити при нов израелски обстрел на Ивицата Газа

Шестима палестинци бяха убити тази заран при нови израелски удари по Ивицата Газа, откакто оттова бяха изстреляни нови ракети и снаряди по Израел. Това заяви Франс прес, като се базира на палестинските здравни управляващи, уведомили по-рано през днешния ден за други двама починали.
С това стават общо 18 палестинците, убити от вторник насам при израелски интервенции, ориентирани против въоръжената формация Ислямски джихад в линията Газа. Сред жертвите са върховен пълководец на групировката и неговата брачна половинка, убити при акуратен въздушен удар по дома им в Ивицата Газа през вчерашния ден.
Днес израелската военна авиация обстрелва още веднъж позиции на Ислямски джихад. Преди това от Газа бяха изстреляни ракети по израелска територия и жителите на градовете Нетивот и Ашкелон бяха разбудени от воя на сирените, алармирали за приближаващи ракети.
Израелската войска заяви, че над 250 ракети и минометни снаряди са изстреляни от Газа по израелски обитаеми места от началото на новата ескалация на напрежението през вчерашния ден. Голяма част от тях са прехванати от израелската система за противовъздушна защита "Железен купол ". Днес учебните заведения в израелските обитаеми места покрай границата с Газа остават затворени.
Палестински радикални бойци пък настояват, че са съумели да поразят израелски танк на границата с Газа, съобщи ТАСС, като се базира на "Скай Нюз Арабия ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР