Шестима млади български таланти подписаха договори с ЦСКА 1948 преди

...
Шестима млади български таланти подписаха договори с ЦСКА 1948 преди
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 подписа с шестима млади таланти накуп

Шестима млади български гении подписаха контракти с ЦСКА 1948 преди старта на сезон 2022/23. Това са вратарят Христо Ковачев, бранителите Росен Божинов и Преслав Петров, халфовете Мартин Драганов и Наско Цеков и нападателят Димитър Николов.

23-годишният пазач Ковачев за последно носи екипа на Добруджа във Втора лига, като записа 4 мача за състезание през миналия сезон във втория ни ешелон. В кариерата си е заставал под рамката още на Ямбол, Черноморец (Балчик) и немските Айзенах, Хоенщайн и Емпор Ерфурт, с екипите на които изиграва последните си години като младеж и прави първите си стъпки в мъжкия футбол.

17-годишният централен бранител Росен Божинов пък идва от школата на ЦСКА. Преди това е бил част от академиите на Кнежа и Етър (Велико Търново). Може да играе и като ляв бек. Национал на България до 17 години. Става част от подготвителен лагер на ЦСКА, като записва и две публични срещи за отбора в efbet Лига през април тази година против Лудогорец и Локомотив (Пловдив).

Бранителят Преслав Петров към този момент има много повече опит в професионалния футбол зад тила си, насъбран с екипите на Лудогорец II, Монтана, Добруджа и Янтра. 25-годишният централен бранител е записал над 140 мача в професионалния футбол у нас, като може да се похвали, че за Лудогорец е вкарвал голове във вратите на тимове като ПСЖ и Арсенал в Младежката Шампионска лига.

Полузащитникът Мартин Драганов от своя страна е роден през 2005 година и идва от ДЮШ на Ботев (Пловдив), където се трансформира в един от водачите на състава на „ канарчетата “ до 17 години. Той е корав титуляр за отбора в Елитната група U17, като Ботев с Драганов в халфовата линия прави мощен сезон 2021/22 в шампионата и се подрежда в челните места в борба с Лудогорец.

17-годишният халф Наско Цеков също идва от школата на ЦСКА, където носи капитанската лента на на състава до 17 години в Елитната група. Цеков е водач на тима през миналия сезон, като на полузащитника се разпореждат доста очаквания за бърз и неотдавнашен преход в мъжкия футбол. Доказателство за това е фактът, че той също към този момент има зад тила си тренировки с първия отбор на ЦСКА.

Нападателят Димитър Николов също е на 17 години и за последно пази цветовете на дублиращия състав на Септември в Югозападната трета лига. Николов е крило, което може да играе ловко и по двата фланга и има добър дрибъл и развъртян усет към гола.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР