Шест смъртни случая, след като лодка с мигранти потъна в Ламанша, бяха „ужасяваща и предотвратима трагедия“

...
Междувременно депутати от целия политически спектър призовават за потискане на
Коментари Харесай

Междувременно депутати от целия политически спектър призовават за потискане на престъпните банди, които печелят от тези опасни пътувания.

Изображение: Спасени мигранти на френски спасителен кораб. Снимка: Anne Thorel/SNSM брошура чрез Reuters

Министърът на вътрешните работи в сянка Ивет Купър каза, че действията за възпиране на контрабандистите на хора са „отчаяно“ необходими – чувство, подкрепено от задната скамейка на консерваторите сър Джейк Бери.

„Трябва да поставим спиране на гнусните контрабандисти на хора, които търгуват с човешкото нещастие и чиито действия водят до загуба на живот", написа бившият председател на партията в Sunday Express.

Около 59 души бяха спасени от британската и френската брегова охрана в събота, след като претоварен кораб изпадна в затруднение близо до Сангат.

Пет френски кораба, два британски кораба и хеликоптер участваха в мащабната операция, която започна около 4 сутринта британско време.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Най-малко шестима души загинаха и десетки бяха спасени, след като лодка с мигранти, пресичаща Ламанша, се преобърна

4.20 сутринта в събота, 12 Август: Търговски кораб съобщава, че е видял лодка с мигранти в затруднение край бреговете на Кале. През следващите четиридесет минути пет други търговски кораба потвърдиха това и няколко души вече бяха зад борда.

Беше разположен 25-местен спасителен сал, заедно с RIB Hurricane. Бреговата охрана на Дувър беше извикана на помощ заедно с RNLI.

5.50 сутринта: Още британски кораби се присъединиха към спасителната операция.

6 сутринта: 32 души бяха спасени – един беше незабавно евакуиран с хеликоптер в болница и по-късно обявен за мъртъв.

Два британски кораба спасиха още 23 души.

Хеликоптер прибра петима души в безсъзнание, които по-късно бяха обявени за мъртви.

Член на екипажа на спасителната лодка каза пред Sky News: „Когато ние пристигнахме, можехме да видим само големи количества вода.

„Хеликоптерът ни насочи да намерим телата. И тогава трябваше да извадим телата. Един след друг."

Вчера министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман описа инцидента като „трагична загуба на живот" и потвърди, че е председателствала среща със служители на граничните сили.

Броят на хората, пресичащи Ламанша с малки лодки, се е увеличил през последните дни.

В четвъртък 755 мигранти направиха опасното пътуване, най-високият дневен брой досега тази година.

A общо 100 000 пресичания са направени от 2018 г. - 16 000 от тези от началото на 2023 г.

След като се появиха новините за смъртните случаи, правителствен говорител каза: „Този ​​инцидент за съжаление е още едно напомняне за изключителните опасности за пресичане на Ламанша с малки лодки и колко жизненоважно е да разбием бизнес модела на контрабандистите на хора и да спрем лодките."

Изображение: Френска спасителна лодка пристига в Кале, след като лодка с мигранти се преобърна

"Правителство има кръв по ръцете си'

Съюзикален шеф предупреди правителството на Обединеното кралство да има "кървави ръце" заради трагедията в Ламанша и описа подхода му като "морален позор".

Гл. за договаряне в профсъюза на обществените и търговски услуги, Пол О'Конър каза: „Има леснодостъпна политика за предотвратяване на тази трагична загуба на живот.

„За съжаление нашите призиви към правителството да я приеме са паднали на камениста земя. Ясно е, че нямат никакво желание да предотвратят тези опасни пресичания.

„Вместо това те изливат парите на данъкоплатците в канализацията за политики, които са незаконни, неприложими и обречени на провал.“

< p>Министрите „искат да превърнат бежанците в изкупителна жертва“ в опит да отвлекат вниманието от „катастрофалните недостатъци“ на стандарта на живот на хората, каза г-н О'Конър.

„Те не се интересуват, че хората умират в резултат на това . Ръцете им са окървавени."

Изображение: Френските спасителни усилия

Консервативният депутат от Дувър, Натали Елфике, каза, че трагедията подчертава необходимостта от съвместни патрули в Ламанша.

" Тези пренаселени и непригодни за мореплаване смъртоносни капани очевидно трябва да бъдат спрени от френските власти да напуснат френското крайбрежие на първо място.

„Дойде времето за съвместни патрули по френското крайбрежие и зона за сигурност през Ламанша преди повече животи са загубени."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР