Шест игрални и седем документални филма, произведени през последните 2

...
Шест игрални и седем документални филма, произведени през последните 2
Коментари Харесай

13 български заглавия представя кинофестивалът Златната липа

Шест игрални и седем документални кино лентата, създадени през последните 2 години, ще показа деветото издание на Международния кино фестивал за ново европейско кино " Златната липа ", което стартира на 28 май в Стара Загора.
За първи път два български кино лентата вземат участие в конкурсната стратегия - " Януари " на режисьора Андрей Паунов и " Жените в действителност плачат " на режисьорския тандем Мина Милева и Весела Казакова, оповестяват от пресцентъра на кинофестивала.
В извънконкурсната стратегия е комедията " Голата истина за група " Жигули " на Виктор Божинов. Сред игралните заглавия е последният игрален филм на проф. Анри Кулев, който ще бъде ръководител на международсото жури и персонално ще показа творбата си " Имало една война ".
Извънконкурсната стратегия показва и две късометражни ленти - кино лентата на младия режисьор Петър Вълчев " Лека нощ, Лили " и " Жири " на режисьорката Петя Йосифова-Хънкинс.
Изключително мощно е наличието на български документални ленти - " Второто избавление " на Светослав Овчаров, " Гео Милев в лабиринта на времето " на Костадин Бонев, " Живот от живота " на Стефан Командарев, " Стражарите на нашата съвет " на Станислав Дончев, " Тихо завещание " на Петя Накова, " Вибрации от душевността " на Валентина Фиданова-Коларова, " Балада за Галилей " - сюжет и постановка на Ралица Димитрова.
Входът за всички прожекции и съпътстващи събития е безвъзмезден с помощта на уредниците и поддръжката на община Стара Загора.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР