Шест души бяха убити и най-малко 14 ранени, когато руски

...
Шест души бяха убити и най-малко 14 ранени, когато руски
Коментари Харесай

Руски удар срещу украинско пощенско депо уби шестима, твърдят официални лица

Шест души бяха убити и минимум 14 ранени, когато съветски ракети удариха пощенски разпределителен център в североизточния украински град Харков, споделиха украински публични лица.

Президентът Володимир Зеленски сподели в обява в приложението за известия Telegram, че ударът в събота е засегнал „ елементарен граждански “ уебсайт.

Продължавайте да четете

листата на 3 детайла Руският първи посланик посети Северна Корея, до момента в който борбите бушуват в източната част на Украйна Какво се случи с Кримския мост и за какво е значим? Проруски украински чиновник презира военните водачи на Путин завършек на списъка

Той показа видеоклип, показващ постройка с издухани прозорци и тежки структурни вреди, с логото на украинската пощенска работа Nova Poshta на назад във времето.

Жертвите на офанзивата се лекуват за пострадвания от шрапнели, а седем са в тежко положение и се „ борят за живота си “, сподели регионалният шеф Олег Синегубов.

Ранените са на възраст сред 17 и 42 години, сподели Синегубов.

Syniehubov добави, че пощенските чиновници не са съумели да потърсят заслон от стачката, защото постройката е била ударена единствено секунди след прозвучаването на предупредителна сирена.

„ Руснаците са нанесли повече гнет на мирното население на Харков “, сподели той в Telegram.

Регионалната прокуратура заяви, че депото е било ударено от две ракети С-300, изстреляни от силите на Москва в съветската област Белгород, северно от Харков.

Харков е вторият по величина град в Украйна и единствено на 30 км (19 мили) от съветската граница. Градът беше обект на тежки бомбардировки от Русия през февруари 2022 година, в първите дни на съветската пълномащабна инвазия.

Русия не разяснява неотложно ракетния удар, само че отхвърли да е ориентирана към цивилни и цивилни здания, откогато стартира пълномащабно навлизане в своя комшия предходната година.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР