Шест дни след бедствието по Южното Черноморие от Българската агенция

...
Шест дни след бедствието по Южното Черноморие от Българската агенция
Коментари Харесай

На шестия ден след потопа: БАБХ още издирва телата на мъртви животни по Южното Черноморие

Шест дни след бедствието по Южното Черноморие от Българската организация по сигурност на храните /БАБХ/ не престават дейностите по търсене на удавени селскостопански животни .

Към момента се отработват на терен сигнали в общините Царево, Лозенец и Приморско . Терените са труднодостъпни, на огромни площи водата към момента не се е оттекла, което механически попречва работата на екипите , както и безвредната за живота и здравето на хората активност.

В община Царево се работи по локализирането на крави , за които стопанинът е алармирал, че са отнесени от придошлите води. В стопанството са регистрирани 64 животни, от които единствено четири са оживели. В близката гориста околност и по плажната линия са открити телата на девет мъртви животни, част от тях с ушни марки. Последният мъртвец на крава е изтеглен от скалите на плажа тази заран, а издирването на останалите продължава.

В региона на екопътека в Ахтопол е открито още едно мъртво животно . Местността е налична само с високопроходими машини. Направени са неколкократни опити за постигане на мястото от локалните управляващи и от БАБХ. Днес трупът беше изнесен от екскаватор .

Всички трупове ще бъдат унищожени, посредством изгаряне , за запазване живота и здравето на хората и животните в региона.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР