Шест български вина спечелиха приза Златен ритон от международната специализирана

...
Шест български вина спечелиха приза Златен ритон от международната специализирана
Коментари Харесай

Шест български вина спечелиха Златен ритон от Винария 2018

Шест български виновност завоюваха наградата " Златен ритон " от интернационалната профилирана галерия " Винария 2018 ", оповестиха от пресцентъра на Националната лозаро-винарска камара. В конкуренцията за влиятелните оценки се състезаваха над 300 проби на български и задгранични мазета.


Напитките са оценени от 20-членно жури, в което вземат участие одобрени дегустатори от страната и чужбина.
За втора поредна година бе присъдена премия " Препоръчано вино от локален вид ".

В категорията са се състезавали близо 30 проби на родни мазета.

" За втора поредна година взехме решение да подкрепим развиването на българските локални сортове и в конкуренцията за оценката се включиха извънредно качествени виновност. Тази година виното, което завоюва този приз, се бори наедно с виновността, получили " Златен ритон ". За победител е оповестено алено вино от вид " Мавруд ", създадено от винарска маза от Панагюрище.

Специални награди за най-хубав концептуален дизайн на опаковка за бутилки и кенове получиха серия нискоалкохолни винени питиета с натурални аромати на кафе, капучино, кокос, кола, ягода, праскова. Те се показват за първи път на ревю в Европа, незабавно след премиерата на арт бутилките в Ню Йорк.

Винените " Оскар " са връчени на гала " Нощта на Златния ритон " в Международен панаир Пловдив, която се организира в първия ден на " Винария 2018 ", се показва още в известието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР