Шерифът на окръг Фултън Ричард Джардино публично декларира, че няма

...
Шерифът на окръг Фултън Ричард Джардино публично декларира, че няма
Коментари Харесай

Окръжен шериф се опълчи на нюйоркския губернатор за COVID ограниченията

Шерифът на окръг Фултън Ричард Джардино обществено заявява, че няма да ползва Коронавирус ограничаването на губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо. В обява във Facebook шерифът уточни, че не счита, че наредбата за събиране на до 10 посетители в Деня на благодарността е конституционна.

" С цялото ми почитание към издадената разпоредба на Губернатор Куомо във връзка броя на присъстващите на фамилната вечеря за Деня на благодарността, декларирам, че в Шерифството на окръг Фултън няма да я прилагаме във връзка с жителите на окръга. Честно казано, персонално аз не съм уверен, че сходна разпоредба би издържала правно в Конституционния съд по няколко аргументи, като една от тях е това, че вашият дом е вашата цитадела. Като шериф, който има и правно обучение, не бих се наел да пазя тази заповед в съда. В шерифството разполагаме с лимитирани запаси и би трябвало да приоритизираме отговорностите си, което слага издаването на Заповед за претършуване и влизане в нечие жилище, с цел да преброим какъв брой индивида хапват пуешко и тофу, като неприоритетно. Ние просто няма да създадем това. Единствените способи да влезнем в домовете ви са в случай че имаме заповед, поканени сме, или има условия за незабавна интервенция от наша страна. Шерифството разполага с 3 патрулни коли, с които да покрие 500 квадратни благи, и да мониторираме фамилни вечери не е измежду целите ни.

Ето за какво се обръщам към съгражданите си - не се чувствайте принудени да криете паркирани коли, да ги покривате с листа или да паркирате в други квартали, с цел да не подложите вашия дом под ударите на издадената разпоредба от Губернатора. Аз имам вяра на жителите на Окръг Фултън, че могат да преценяват персонално кои и какъв брой хора да поканят в домовете си. Очевидно е, че в случай че в фамилиите има представители на високорискови групи, всеки може да претегли риска и да вземе решение за фамилията си. Денят на благодарността е тъкмо за това - време, в което всеки от нас изрича признателност за това, което има и е получил през годината ", съобщи шерифът на окръг Фултън Ричард Джардино.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР