Шеметният спектакъл „Свекърва“ на Габровския театър с режисьор Петринел Гочев

...
Шеметният спектакъл „Свекърва“ на Габровския театър с режисьор Петринел Гочев
Коментари Харесай

Шеметният спектакъл „Свекърва“ на габровската трупа ще взриви НХК Бургас

Шеметният театър „Свекърва“ на Габровския спектакъл с режисьор Петринел Гочев ще бъде показан пред бургаската аудитория на 21 юни от 19.00 часа в Културен дом НХК.

В ролята на Костанда от известното произведение на Антон Страшимиров влиза актрисата Надежда Петкова. Участват още Стоян Руменин, Поля Йорданова (ИКАР 2021 в категория „Дебют“), Любомира Башева, Адриана Димова, Димо Димов, Петко Петков и Найден Банчевски.
Славата на пиесата е пословична. „ Най-добрата българска комедия “ – по този начин е определяна тази история от написването си до в този момент.
Героите в тази история са роднини и близки. Градска каста с копнежи и фантазии за цивилизованост. Красота, великолепие и умения да се представиш добре в „ общество “ по този начин скромни и незаплашителни наподобяват желанията им. Но има ли стремежи поражда се пристрастеност, а има ли пристрастеност – стартира война. Това е, което в действителност откриваме на сцената – тя в действителност се е трансформирала в полесражение. А там, страховити или жалки, тежко въоръжени или с каквото намерят, героите на тази пиеса водят война за цялостна
победа над всеки в близост, до цялостно безсилие.
Казват, че в произхода на думата свекърва в славянските езици се открива смисъла на „ своя кръв “. Други намират връзки сред етимологията на думата и обществената функционалност на свекървата в фамилията и живота – „ свекървата е тази, която кара двама души да се съберат, да станат свои “. Е, ето я нашата родна кръв, ето ги нашите „ свои “, блестящо развенчани от огромния Антон Страшимиров. А за лукс и блян по празник и танц, пратихме нашите герои в епохата на тангото и валса, на сантименталните балади и потайните срещи, на дамите с воалетки и господата с цилиндри и бастуни в ръка.

Билети на каса Опера, Каса Часовника,
Билети онлайн:
Grabo: https:
Резервации: 0894 765 338
Каси: Всички каси
https:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР