Shell спря производството в ай-голямото в света плаващо съоръжение за

...
Shell спря производството в ай-голямото в света плаващо съоръжение за
Коментари Харесай

Shell спира производството в най-голямото плаващо съоръжение за LNG в света

Shell спря производството в ай-голямото в света плаващо оборудване за полутечен природен газ Prelude LNG, което се намира на брега на Австралия.

" Производството в ръководеното оборудване от Shell краткотрайно спряно ", съобщи представител на Shell пред Reuters. Не е ясно по кое време ще бъде рестартирано производството. Плаващото оборудване за произвеждане на полутечен природен газ Prelude има годишен потенциал от 3,6 милиона тона, написа Oilprice.

Прекъсването на производството е второ подред за напълно къс интервал. Между юли и септември предходната година производството и износът на Prelude LNG бяха прекратени, поради индустриални дейности в съоръжението- синдикатите упорстваха за по-високи заплати.
 Петролният колос Shell се похвали най-високата облага в над 100-годишната си история
Петролният колос Shell се похвали най-високата облага в над 100-годишната си история

Компанията регистрира облаги от 39,9 милиарда $ за цялата 2022 година

Профсъюзите в Австралия удължиха стачката си няколко пъти сред юли и септември, като по този метод се удължи и интервала, в който Shell не можеше да доставя LNG от оборудването.

Въпреки стачката Shell изнесе някои товари с полутечен природен газ от Prelude, само че производството се извършваше при понижени темпове.

След като разногласието за заплатите беше сподавен беше, още веднъж се наложи Shell да затвори Prelude LNG в края на 2022 година, този път поради пожар от 21 декември.

Производството в оборудването още веднъж беше спряно. Prelude LNG възобнови производството към месец след случая.

Освен че е главен производител на полутечен природен газ Shell е най-големият търговец на полутечен природен газ в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР