Шефовете на Broadcom Inc. са уверени, че ще успеят да

...
Шефовете на Broadcom Inc. са уверени, че ще успеят да
Коментари Харесай

Broadcom: Сливането със CA ще се получи




Шефовете на Broadcom Inc. са уверени, че ще съумеят да интегрират CA Technologies, само че компанията би трябвало да реализира тактиката си и да резервира положителни взаимоотношения с потребителите на мейнфрейм софтуера на CA. Анализаторите към момента разискват договорката сред Broadcom и CA, която беше оповестена през юли предходната година. Защо прочут производител на чипове като Broadcom похарчи $18,9 милиарда за 40-годишна софтуерна компания, известна с патентованите си мейнфрейм технологии? Такава инвестиция наподобява неразумна, защото самата СА се „ преоткрива “ посредством създаване и придобиване на облачни услуги и оферти с отворен код.

„ Наистина е доста мъчно да препозиционираш компания като CA, изключително когато се е насочила към пазара на облачни услуги и ръководство на облачни среди, който към този момент е „ претъпкан “ с доста съществени играчи “, съобщи Джудит Хървиц, президент и основен изпълнителен шеф на Hurwitz & Associates.

Но шефовете на Broadcom видяха опция в придобиването на CA. Те са отчели припокриване на общите корпоративни клиенти, както и вероятните способи за съчетаване на портфолиото си за най-големите клиенти. Например, те биха могли да обединят софтуерните артикули за сигурност или мрежово ръководство на CA с маршрутизаторите и комутаторите на Broadcom за мрежи и мейнфрейми в телекомуникационни оператори, където и двете компании имат мощно наличие.

Грег Лотко, старши вицепрезидент и общоприет шеф на мейнфрейм поделението на Broadcom, съобщи, че „ Broadcom към този момент е навлязла в доста корпоративни центрове за данни. Нека хвърлим взор към Brocade (която бе добита от Broadcom в края на 2017 г.) и количеството мрежово съоръжение, което работи с мейнфрейми “, добави той.

Лотко сподели още, че в случай че Broadcom разполага с артикул, който да сплоти тези технологии, ще успее да стигне до същите купувачи и ще се възползва от преимуществата на портфолиото на всяка от двете сливащи се компании.


Изказване на Грег Лотко за договорката със CA от ноевмри 2018 година

Една от рецензията към договорката е обвързвана с това, че Broadcom разчита прекалено много на ОЕМ производителите, които да продават нейните артикули на ИТ експертите, а това е минус по отношение на съперниците в региона на мейнфрейм софтуера. „ Основните търговски и маркетинг екипи на Broadcom ще би трябвало да схванат, че продажбата на програмен продукт е доста по-различна от продажбата на хардуер, сподели Стивън Елиът, вицепрезидент за ИТ инфраструктурата в IDC. - Ефективните крос продажби са сериозно значим фактор за Broadcom. “ добавя той.

Broadcom обаче от ден на ден договаря непосредствено с огромните корпоративни клиенти, които оперират лични центрове за данни, като тези консуматори са уверени, че могат по-добре да персонализират тези интервенции, изяснява Ашок Реди, старши вицепрезидент и общоприет шеф на поделението за корпоративен програмен продукт на Broadcom.

„ Много от огромните компании ни споделят „ Защо би трябвало да завися от различен, когато мога самичък да си изградя по-добър частен облак? “ Ние можем да им помогнем да конфигурират всичко – от чипа до софтуерния пакет “, прибавя Реди.

Broadcom се нуждае от време, с цел да завоюва доверието на консуматори на мейнфрейм програмен продукт на CA, само че това няма да стане елементарно. Ако корпоративните клиенти усетят, че Broadcom не съблюдава обещанията си за мейфрейм софтуера, ще се извърнат към съперници на CA.

„ Следващите 24 месеца ще са сериозни за възобновяване на договорите, като маржове в тях са доста значими, споделя Елиът. - Може би ще ни отнеме повече време, с цел да стигнем до вярната договорка, изключително от финансова позиция. “

За да притегли тези корпоративни консуматори, Broadcom счита, че неговата стратегия за лицензиране е по-модерен и еластичен метод за закупуване и лицензиране на програмен продукт, в сравнение с обичайните дву-и тригодишни „ заключващи се “ лицензи. „ Потребителите имат достъп и лицензират онлайн всяка композиция от артикули от портфолиото на Broadcom за облачна или местна среда, сходно на магазин за приложения, споделя Реди. - Потребителите могат да се откажат от съглашението когато и да е, заплащайки избрана такса. “

Въпреки уверенията на ръководителите на компанията, някои анализатори не са уверени, че Broadcom може сполучливо да интегрира главните си действия с тези на CA или да поддържа дълготраен ангажимент към бизнеса с мейнфрейм програмен продукт. „ Broadcom е компания за чипове, която не съумя да придобие Qualcomm и се завъртя към мейнфрейм софтуера, сподели Патрик Мурхед, президент и основен анализатор в Moor Insights & Strategy. - Малцина схващат какво се случва там. Мога единствено да предположа, че компанията желае да работи като корпоративен „ централен нападател “, купувайки подценени активи и продавайки елементи от тях. Не съществува холистична тактика, която да свързва тези части. “, прибавя Мурхед.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР