Шефът на външното разузнаване на руския президент Владимир Путин заяви

...
Шефът на външното разузнаване на руския президент Владимир Путин заяви
Коментари Харесай

Наришкин: Подкрепата за Украйна се превръща в токсичен проблем за САЩ

Шефът на външното разузнаване на съветския президент Владимир Путин съобщи в сряда, че въпросът за поддръжката за Украйна става отровен в Съединените щати и че раздялите ще се задълбочат преди президентските избори в Съединени американски щати следващата година, предава " Ройтерс ".

Откакто Русия нахлу в Украйна през февруари предходната година, Съединените щати и Европейският съюз са поели повече от 160 милиарда $ задължения към Украйна , в това число десетки милиарди долари в оръжия.

Миналата седмица обаче президентът Джо Байдън изрази опасения, че помощта на Съединени американски щати за Украйна може да бъде наранена от хаоса в Конгреса , до момента в който украинският президент Володимир Зеленски неведнъж предизвести за заплахите от това да се разреши на Русия да завоюва войната.

" Украинската тематика става все по-токсична в навечерието на идните президентски избори ", сподели Сергей Наришкин, шеф на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) , по време на посещаване в азербайджанската столица Баку.
 Байдън: Помощта за Украйна би трябвало да продължи, конгресът „ да спре игрите “
Байдън: Помощта за Украйна би трябвало да продължи, конгресът „ да спре игрите “

Много законодатели признават, че приемането на утвърждение за помощта за Украйна в Конгреса става все по-трудно

" Това се трансформира в ябълка на раздора ", сподели Наришкин, определяйки битката във Вашингтон като битка сред тези, които се интересуват от подобряването на живота на американците, и тези, които са обхванати от ненавист към руснаците.

Дипломати и анализатори от разузнаването споделят от месеци, че Путин залага, , защото Вашингтон е изправен пред разнообразни световни рецесии и излиза наяве какъв брой сложна задача е да победиш стотици хиляди добре окопани съветски бойци в Украйна.

Свалянето от републиканците на ръководителя на Камарата на представителите повдигна въпроси по отношение на бъдещето на помощта за Украйна . Съединените щати също неведнъж приканиха Киев да направи повече за

Наришкин, който служи като шеф на външните разследващи служби на Русия от октомври 2016 година, сподели, че свалянето на Маккарти илюстрира " злокачествеността " на казуса с Украйна в американската политика.

Той сподели, че антитерористичното съдействие на Москва със западните шпионски служби продължава, макар че сподели, че мащабът на сходни контакти е бил понижен заради " експанзията " на Запада против Русия над Украйна.

Москва преглежда военните си интервенции в Украйна като защита против враждебения и нападателен Запад. Киев и неговите западни поддръжници споделят, че това е неуместно и че Русия води непредизвикана война на експанзия и присвояване на земя.
 Москва: Западът образова украинци да нападат съветски АЕЦ
Москва: Западът образова украинци да нападат съветски АЕЦ

Правели се опити за нанасяне на вреди на централите в Курск, Смоленск и Запорожие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР