Шефът на Специализирана прокуратура Иван Гешев разкри как са хванали

...
Шефът на Специализирана прокуратура Иван Гешев разкри как са хванали
Коментари Харесай

Току що в ефира: Иван Гешев разкри дали парите, получени от кметицата Иванчева са били в кашонче, и как я спипали

Шефът на Специализирана прокуратура Иван Гешев разкри по какъв начин са хванали кметицата на „ Младост ” Десислава Иванчева със 70 000 евро в колата, по какъв начин тя е получила сумата и отговори на въпрос на водещия дали парите са били в кашонче.

Ето какво сподели Иван Гешев в „ Здравей, България ” по Нова Тв:

„ Подкупът е пожелан посредством медиатор и това е някогашният кмет на община " Младост ", само че няма да изтъквам имена. Този развой продължи на пазарлък, който потегли от 20 евро на квадратен метър, поискани са 500 000 евро, след това са се споразумели за 250 000 евро, като е трябвало да се даде първа вноска от 70 000 евро. Посредникът е получил парите, завити в лист хартия, и ги е поставил в чанта. Седнал е да пие кафе при кметицата на „ Младост ” и зам.-кметицата. Изчакахме ги да пият 2 часа кафе в заведението, през което време част от парите са трансферирани в чантата на зам.-кметицата. Посредникът пък си е взел 20 % комисионна. Всичко това ние го контролирахме със профилирани разследващи средства, а след това иззехме и камерите от заведението.

След като се разделиха, медиаторът се обади на лицето, че е извършил уговорката, а ние го задържахме в градинката пред Народния спектакъл.

Кметицата и зам.-кметицата пък са се качили в колата и са тръгнали, а сътрудниците ги стопираха пред Министерството на спорта, за да не изтърван тази голяма сума пари.

Парите са маркирани, къде ги е пипапа Иванчева и какъв брой от тях е пипала, не знам.

70 000 евро, кой естествен човек ще държи в кола? Това е несериозно. Който счита, че такава сума може да бъде подхвърлена, има ментални проблеми. Работа на юристите е да измислят версии, които в тази ситуация звучат смешно. Все едно марсианци да са телепортирали парите в колата.

Лицето, което е забъркано в подкупа, преди към 2 месеца се е обърнало към комисията за противопоставяне на корупцията, а ние приложихме материалите към нашето досъдебно прозиводство, касаеща кметицата на „ Младост ”. ”

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР