Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър е на мнение, че

...
Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър е на мнение, че
Коментари Харесай

Хорнър: Впечатляващо е как Мерцедес сбъркаха този сезон

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър е на мнение, че е “впечатляващо ” по какъв начин в Мерцедес се на съумели за “разчетат ” новите механически правила във Формула 1 за сезон 2022, което докара до по-слабото показване на отбора след години на доминация в спорта.

В края на 2021 в Мерцедес отпразнуваха осмата си поредна международна купа при конструкторите, като отборът се оправи най-добре с измененията в техническия правилник за 2017, 2019 и 2012 година. Но новите правила за 2022 върнаха във Формула 1 колите с така наречен “граунд резултат ” и колите започнаха да подскачат при висока скорост на вършиме. В хода на сезона отборът записа сериозен напредък, само че към момента няма победа тази година.

“Да, сюрпризиран съм от неналичието на движение при Мерцедес - изясни Хорнър. - Тимът стартира рано през 2021 да работи по колата за 2022 и в случай че помните, подвигнаха огромен звук за това, че вършат компромис в борбата за купата предходната година, с цел да могат овреме да работят по колата за новия сезон. Нормално е да чакаме, че след толкоз сериозна доминация, те отново да са в челото. А и при представянето на новия автомобил без въздушни кутии, колата в действителност изглеждаше друга. Затова считам, че е удивително, че след превъзходството в последните 8 години, Мерцедес още няма победа този сезон. ”
 Хорнър: Хамилтън в никакъв случай не е признавал уменията и гения на Макс Хорнър: Хамилтън в никакъв случай не е признавал уменията и гения на Макс
Хорнър удостовери, че в началото в Ред Бул са се питали дали интерпретацията на Мерцедес на разпоредбите за въздушните кутии дава отговор на разпоредбите, а след първите резултати от предсезонните проби в Бахрейн, той и сътрудниците му в отбора към този момент са били уверени, че са на прав път.
 Хамилтън: Винаги ще съм с Мерцедес Хамилтън: Винаги ще съм с Мерцедес
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР