Шефът на Общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов, който бе

...
Шефът на Общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов, който бе
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста шефа на общинското ФБР, в дома му са открити множество служебни документи

Шефът на Общинския инспекторат в Пловдив Борислав Димов, който бе задържан в сряда, е освободен откакто е изтекла 24 часовата полицейска мярка. От прокуратурата на този стадий не са наложили удължение на мярката.

От държавното обвиняване на този стадий се въздържат от коментар, защото наблюдаващият прокурор е забранил да се изнася информация по случая. " На по-следващ стадий ще излезем с информация ", разяснява представителят на прокуратурата Атанас Илиев.

Димов е арестуван в сряда сутринта при акция на полицията в дома му в комплекс " Гербера " в Тракия. Според източници на TrafficNews той не е реагирал на позвъняването на полицейските чиновници и се е наложило да разбият вратата. Самият Димов бил открит в една от стаите, прикрит под леглото.

При обиска в дома му са открити голям брой документи на Инспектората, които следва да бъдат обследвани. Каква е повода тези документи да бъдат в частното жилище на Димов, а не в кабинета му не е ясно. Той е в болнични от края на предходната година. Ако документите се окажат констативни протоколи от инспекции, осъществявани от чиновниците на Димов, може да се допусна, че изказванията на предприемача Мартин Бурнарски, които го упрекна в изнудване предходната година, не са безпочвени.

Назначаването на заместител на Димов и промяната на отрасловия кмет, който дава отговор за Общинския инспекторат, която бе осъществена в края на януари 2022 година надали са инцидентни. На този стадий от общината не са коментирали повода за тези промени, както и последвалият арест. Кметът Здравко Димитров съобщи, че е сюрпризиран от ареста и ще спомага на следствието. Факт е обаче, че след прекосяването на на инспектората в ресора на зам. кмета по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев, в общинското ФБР бе осъществен одит на активността на цялата работа през последните години.

TrafficNews потърси за коментар изпълняващия длъжността шеф на инспектората Асен Стефанов, който съобщи, че на този стадий ще се въздържи от коментар, защото е единствено заместител и ще остане до момента в който титулярът се върне и заеме мястото си.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР